ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Το πισωγύρισμα που φοβάμαι εγώ...’ - ‘Δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες χαλαρώσεις για 15 μέρες‘

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Το πισωγύρισμα που φοβάμαι εγώ...’ - ‘Δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες χαλαρώσεις για 15 μέρες‘

Επικοινωνήσαμε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη με σκοπό τη νεότερη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί μας.

Ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε πως παρά τις αυξημένες χαλαρώσεις που θα επέλθουν από την ερχόμενη Δευτέρα (8/2), διαβάζοντας τις πρόνοιες και τα πρωτόκολλα που έχουν συνταχθεί είναι ικανοποιημένος και θεωρεί ότι μπορεί να γίνει μερική επιστροφή στην ομαλότητα χωρίς να χαλάσει η επιδημιολογική εικόνα.

‘Πρέπει ν’αντιληφθούν άπαντες πως είναι προς το συμφέρον όλων μας να τηρούνται τα μέτρα. Ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες ή οι ιδιοκτήτες αλλά και φυσικά οι πολίτες. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα’ μας ανέφερε.

Στη συνέχεια μας γνωστοποίησε πως αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο αφορά τα νεαρά ηλικιακά γκρουπ ενώ μας εξιστόρησε και ένα περιστατικό-βίωμα εξηγώντας μας γιατί τον ανησυχεί.

‘Όταν είχα κληθεί να παραστώ στο Σκαλί Αγλαντζιάς και τα βραβεία «Madame Figaro» αναχώρησα από ένα μονοπάτι για να πάω στο αυτοκίνητό μου. Περπατώντας διέσχισα ένα πάρκο. Αντίκρυσα ζευγάρια, κόσμο, 2 και 3 ζευγάρια μαζί, στο ίδιο παγκάκι, να πίνουν να καπνίζουν και να γελούν. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις. Αυτές είναι συμπεριφορές που επιβαρύνουν όλους μας και στο τέλος την πληρώνουν και οι πειθαρχημένοι και συνειδητοποιημένοι’.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το άνοιγμα καταστημάτων λιανικού εμπορίου και malls αφού ο ίδιος θεωρεί και κρίνοντας από προσωπική εμπειρία πως τα μέτρα τηρούνται κατά γράμμα καθώς και το γεγονός πως χώροι εστίασης, φαστφουντάδικα, καφετέριες και σφαιριστήρια παραμένουν κλειστά δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top