ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα το διπλό φονικό - «Έπνιξε το σπίτι του στο αίμα» - «Τραγωδία που κρύβει ευθύνες»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα το διπλό φονικό - «Έπνιξε το σπίτι του στο αίμα» -  «Τραγωδία που κρύβει ευθύνες»

Το διπλό φονικό στους Εργάτες δεσπόζει στα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου. ΟΙ σημερινές εφημερίδες προβάλλουν επίσης τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, τις επικρίσεις κατά της Κομισιόν αναφορικά με τον χειρισμό των κοινών παραγγελιών εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει της άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό.

 
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φονικό=Διπλό σοκ!» γράφει ότι συγκλονίστηκε χθες η Κύπρος με το άκουσμα της φοβερής είδησης ότι 59χρονος σκότωσε με μαχαίρι την 52χρονη σύζυγό του και τον 20χρονο γιο του, ενώ από θαύμα γλίτωσε ο δεύτερος γιος του, 25 ετών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή της πρότασης νόμου των Κυριάκου Χατζηγιάννη και Κωστή Ευσταθίου για εισφορά 0,40% στις μεταβιβάσεις ακινήτων για ενίσχυση των προσφύγων και σημειώνει ότι η προσοχή στρέφεται στο κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει ή θα αναπέμψει τον νόμο. Αλλού γράφει ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό, την ώρα που οι Τούρκοι καθημερινά μιλούν για λύση δύο κρατών.
 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Έπνιξε το σπίτι του στο αίμα χωρίς καμία λογική εξήγηση» και αναφέρεται στο διπλό φονικό, με τον 59χρονο, χωρίς να προηγηθεί κανένα επεισόδιο, να σκοτώνει την 52χρονη σύζυγό του και 21χρονο γιο του, ενώ προσπάθησε να στραγγαλίσει με καλώδιο έτερο, 25χρονο, γιο του. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι εξήγγειλε χθες στα κατεχόμενα το δεύτερο στάδιο ανοίγματος των Βαρωσίων. Σε άλλη άλλο θέμα, γράφει ότι συνεχίζεται με  γοργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 76 ετών παρά τις αντιδράσεις του ΠΙΣ για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών.
 
Κάτω από τον τίτλο «Τραγωδία που κρύβει ευθύνες», «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στο φρικτό διπλό φονικό χθες και σημειώνει πως ο 59χρονος ύποπτος "είχε ψυχικά προβλήματα και είχε εμπλακεί σε φονικό με θύμα 10χρονο κορίτσι το 1976, ενώ παρουσιάζει σχετικό απόκομμα εφημερίδας της εποχής. Σε άλλο  θέμα η εφημερίδα γράφει ότι άλλους έντεκα οδηγούς θετικούς σε νάρκοτεστ εντόπισε η Τροχαία, ενώ εντός μόλις 40 ημερών οι καταγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 40. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι εφ’ όλης της ύλης καλείται να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με τα ταξίδια του στις Σεϋχέλλες με την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να ζητά απαντήσεις.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Δύο χρόνια ‘φαγούρας’ προβλέπει η Κομισιόν» γράφει στο κύριο της θέμα για τις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν και σημειώνει ότι δύο χρόνια φαγούρας προβλέπει η Κομισιόν για την Κύπρο, αφού εκτιμά ότι οι απώλειες του 2020 λόγω της κρίσης του κορωνοϊού δεν θα αναπληρωθούν πριν το 2022. Αλλού αναφέρεται στο διπλό φονικό στους, σχολιάζοντας πως πρόκειται για άλλη μια τραγωδία σε οικογένεια που βρισκόταν υπό την επίβλεψη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΓεΣΥ πέρασε το stress test της πανδημίας και αναφέρεται σε σχετική δήλωση του Προέδρου του ΟΑΥ.
 
Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρωινό δολοφονικό ξέσπασμα», γράφει στο κύριο της θέμα για τη δολοφονία της συζύγου και του ενός παιδιού στους Εργάτες από τον 59χρονο ο οποίος έχει συλληφθεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε τους ελέγχους σε επιχειρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει ότι γίνονται οι έλεγχοι κορωνοϊού με rapid τεστ. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή σύνοδο του Φόρουμ Φιλίας στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι περιφερειακά προβλήματα χρειάζονται περιφερειακές λύσεις.
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» υπό τον τίτλο «’Δεκανίκια’ Βέμπερ στη Στέλλα κατά παραγγελία» αναφέρεται στις επικρίσεις κατά της Κομισιόν για τον χειρισμό των παραγγελιών εμβολίων και μιλά για παράπλευρες απώλειες στον ΔΗΣΥ «από το αλαλούμ που προκάλεσε η Στέλλα Κυριακίδου, με τα συμβόλαια που υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες». Σε άλλο θέμα σχετικά με το Κυπριακό γράφει ότι οι Βρετανοί «χρυσώνουν το χάπι» με περιεχόμενο χαλαρής ομοσπονδίας, η ε/κ πλευρά μιλά για χαλαρή (αποκεντρωμένη) ομοσπονδία, ενώ η τ/κ πλευρά μιλά για λύση δύο κρατών. Αλλού γράφει ότι με τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς του ΟΚΥπΥ επιβεβαιώνεται ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ξεπουλήματος των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
 
Η επίσης εβδομαδιαία «Το Κυπριακό Ποντίκι» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στημένη Πενταμερής από ΟΗΕ – Λονδίνο» γράφει ότι η Τουρκία δεν έχει στους σχεδιασμούς της τη «λύση» δύο κρατών, καθώς στόχος της είναι ο πολιτικός γεωστρατηγικός, οικονομικός και στρατιωτικός έλεγχος όλης της Κύπρου μέσω μιας συνομοσπονδιακής διευθέτησης τύπου σχεδίου Ανάν ή πλαισίου Γκουτέρες. Αλλού γράφει ότι παρά την πανδημία τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 στον τομέα του στοιχήματος παρουσιάζουν ετήσια αύξηση κατά 1%. Σε άλλο θέμα γράφει επιστήμονες σε όλο τον κόσμο δηλώνουν ότι περισσότεροι εμβολιασμοί το ταχύτερο δυνατό η καλύτερη άμυνα κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top