ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Δόθηκαν 2.000 δόσεις AstraZeneca στην τ/κ κοινότητα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Δόθηκαν 2.000 δόσεις AstraZeneca στην τ/κ κοινότητα

Στις 9 σήμερα το πρωί παραδόθηκαν μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία και από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, 2.000 δόσεις του εμβολίου AstraZeneca στην τ/κ πλευρά.

 
Ο τ/κ επικεφαλής της Επιτροπής, Τζενκ Σοϊντάν ανέφερε ότι οι δόσεις θα χρησιμοποιηθούν αμέσως για τα άτομα μεταξύ 55-65 ετών. Οι δεύτερες δόσεις των εμβολίων θα έρθουν αργότερα, πρόσθεσε.
 
Σημείωσε δε ότι δεν μπορούν να περάσουν στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών – όπως ζητεί το «υπουργείο παιδείας» για να ανοίξουν τα σχολεία στα κατεχόμενα – πριν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό των χρόνιων ασθενών.
 
Ερωτηθείς για τα γρήγορα τεστ αντιγόνου (rapid tests) ο κ. Σοϊντάν είπε ότι μόλις φτάσουν στην Κύπρο από την ΕΕ, τότε θα πάρουν και στην τ/κ πλευρά αυτό που τους αναλογεί.
 
Σε άλλη ερώτηση είπε ότι αναμένονται κι άλλα εμβόλια από την Τουρκία, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα έρθουν.
 
Σε ανακοίνωση του «υπουργού υγείας», Αλί Πιλλί για την παράδοση των 2.000 δόσεων της AstraZeneca, ανέφερε ότι από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου μεταφέρθηκαν στις «φαρμακευτικές υπηρεσίες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει προεδρικών εκλογών και οι πρώτες κινήσεις, έχουν ήδη αρχίσει. Πρόσωπα και κόμματα μετρούν δυνάμεις, αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα, αναζητούν συμμάχους και προετοιμάζονται για μια αναμέτρηση που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι απλή υπόθεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE