ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο περίμενε οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής – Τι θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο;

Στο περίμενε οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής – Τι θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο;

Δύο ημέρες πριν την επικείμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου της ομάδας «Ως Δαμέ» η Αστυνομία Κύπρου βρίσκεται σε κρισιμότητα για την ετοιμασία του πλάνου δράσης, την ώρα που μέλη της πρώτης γραμμής αναμένουν μία κίνηση από τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η αντιοχλαγωγική ομάδα βρίσκεται στο περίμενε από την ημέρα των εκδηλώσεων και κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους και δεν τους έχει ενημερώσει για το οτιδήποτε. Παρά το γεγονός ότι τα μέλη ανέμεναν να συναντηθούν με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο κύριος Στέλιος Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συνάντηση με τους λοχίες και αξιωματικούς αναφέροντας τους πως βρίσκεται στο πλευρό τους και τους στηρίζει, ενώ έδειξε κατανόηση στο δύσκολο έργο που επιτελούν, ζητώντας τους μάλιστα να παραλάβουν πίσω τον εξοπλισμό που παρέδωσαν.

Με τη σειρά τους οι λοχίες έπρεπε να είχαν ενημερώσει τα μέλη τους, ωστόσο μέχρι και σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου το πρωί δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση. Παρόλα αυτά τα μέλη αναμένουν από τον Αρχηγό να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις και να αναφέρει ότι βρίσκεται δίπλα τους.

Ξεκαθαρίζεται ότι το ζήτημα που προκύπτει κατά πόσο τα μέλη της αντιοχλαγωγικής ομάδας που έχουν παραδώσει τον εξοπλισμό τους θα παρουσιαστούν την ημέρα της εκδήλωσης, αυτό εναπόκειται στον κάθε ένα ξεχωριστά. Μάλιστα, δημιουργείται συγκεκριμένο πλάνο δράσης εκείνης της ημέρας και τοποθετούνται τα μέλη που θα παραστούν.

Τα πρώτα σχέδια δράσης της Αστυνομίας είναι ότι η παρουσία τους θα είναι διακριτική, ενώ ο αίαντας θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Στόχος της Αστυνομίας είναι να αποφευχθούν νέα επεισόδια.  

Πάντως υπενθυμίζουμε ότι σημαντικός παράγοντας φαίνεται να είναι ο αξιωματικός που βρισκόταν στο κέντρο κρίσεως τη στιγμή των επεισοδίων και έδινε τις εντολές στα μέλη. Ενώ λάδι στη φωτιά έριξε η ηχηρή απουσία του από τη σύσκεψη όλων των αξιωματικών ΑΔΕ Λευκωσίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας και των αστυνομικών αντιοχλαγωγικού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top