Κούβα: Θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν;

Κούβα: Θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν;

Επανεξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν την απόφαση για μείωση του προσωπικού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα, παρά το δεδομένο πάγωμα που έχει επέλθει στις σχέσεις των δυο κρατών.

Αιτία για αυτό είναι η διατήρηση του άλυτου μυστηρίου για τον λόγο ασθένειας Αμερικανών διπλωματών από την εποχή που ακολούθησε την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

Όσοι είχαν αρρωστήσει περισσότερο υπέφεραν από εγκεφαλικά τραύματα, ενώ πολλοί από τους Αμερικανούς ανέφεραν ότι άκουγαν περίεργους ήχους με τα περιστατικά αυτά να γίνονται γνωστά και ως «ηχητικές επιθέσεις».

Μέχρι και το φθινόπωρο του 2017, οι οικογένειες των διπλωματών και του προσωπικού που δεν εκτελούσε βασικά καθήκοντα είχαν αποσυρθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας ένα προσωπικό ασφαλείας στην πρεσβεία που μόλις είχε ανοίξει ξανά τις πύλες της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκαν οι απευθείας συζητήσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον - «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της εξίσωσης»

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου δύο ώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η συνάντηση των πρεσβευτών του Ισραήλ και του Λιβάνου στις ΗΠΑ, Γιεχιέλ Λάιτερ και Νάντα Χαμάντεχ, στο πλαίσιο απευθείας συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον.

BEST OF TOTHEMAONLINE