Κούβα: Θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν;

Κούβα: Θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν;

Επανεξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν την απόφαση για μείωση του προσωπικού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα, παρά το δεδομένο πάγωμα που έχει επέλθει στις σχέσεις των δυο κρατών.

Αιτία για αυτό είναι η διατήρηση του άλυτου μυστηρίου για τον λόγο ασθένειας Αμερικανών διπλωματών από την εποχή που ακολούθησε την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

Όσοι είχαν αρρωστήσει περισσότερο υπέφεραν από εγκεφαλικά τραύματα, ενώ πολλοί από τους Αμερικανούς ανέφεραν ότι άκουγαν περίεργους ήχους με τα περιστατικά αυτά να γίνονται γνωστά και ως «ηχητικές επιθέσεις».

Μέχρι και το φθινόπωρο του 2017, οι οικογένειες των διπλωματών και του προσωπικού που δεν εκτελούσε βασικά καθήκοντα είχαν αποσυρθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας ένα προσωπικό ασφαλείας στην πρεσβεία που μόλις είχε ανοίξει ξανά τις πύλες της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE