Κούβα: Θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν;

Κούβα: Θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν;

Επανεξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν την απόφαση για μείωση του προσωπικού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα, παρά το δεδομένο πάγωμα που έχει επέλθει στις σχέσεις των δυο κρατών.

Αιτία για αυτό είναι η διατήρηση του άλυτου μυστηρίου για τον λόγο ασθένειας Αμερικανών διπλωματών από την εποχή που ακολούθησε την αποχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

Όσοι είχαν αρρωστήσει περισσότερο υπέφεραν από εγκεφαλικά τραύματα, ενώ πολλοί από τους Αμερικανούς ανέφεραν ότι άκουγαν περίεργους ήχους με τα περιστατικά αυτά να γίνονται γνωστά και ως «ηχητικές επιθέσεις».

Μέχρι και το φθινόπωρο του 2017, οι οικογένειες των διπλωματών και του προσωπικού που δεν εκτελούσε βασικά καθήκοντα είχαν αποσυρθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας ένα προσωπικό ασφαλείας στην πρεσβεία που μόλις είχε ανοίξει ξανά τις πύλες της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Προετοιμάζουμε τη συνάντηση 5+1» - Νέο τετ-α-τετ με ΠτΔ τέλος της εβδομάδας

Ολγκίν: «Προετοιμάζουμε τη συνάντηση 5+1» - Νέο τετ-α-τετ με ΠτΔ τέλος της εβδομάδας

Προετοιμάζουμε τη συνάντηση 5 συν 1 με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε τη Δευτέρα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντησή της στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι οι προσπάθειες θα οδηγήσουν σε τέτοια συνάντηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE