Εν αναμονή ανακοινώσεων για την πενταμερή

Εν αναμονή ανακοινώσεων για την πενταμερή

Με την κάθοδο της Λουτ στην Κύπρο, ως επόμενο βήμα από πλευράς ΟΗΕ, προχωρεί η προετοιμασία για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Εντός Μαρτίου αναμένεται εκ νέου στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χον Λουτ, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιαδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. 

Εν αναμονή για την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας και του χώρου διεξαγωγής της άτυπης πενταμερούς στο Κυπριακό, το ενδιαφέρον της Ε.Ε αυξάνεται.

Ο Πρόεδος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επίτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE