Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 500.000 οι νεκροί- 1 λεπτού σιγή από τον Λευκό Οίκο

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 500.000 οι νεκροί- 1 λεπτού σιγή από τον Λευκό Οίκο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα το θλιβερό ορόσημο των 500.000 νεκρών από την Covid-19, λίγες μόλις ημέρες προτού να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον πρώτο θάνατο από νέο κορονοϊό στη χώρα, στην κομητεία Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας.

 

Τα κρούσματα της πανδημίας ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια και οι νεκροί έφτασαν σήμερα το απόγευμα τους 500.054, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μολονότι οι θάνατοι και οι νοσηλείες έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο, μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Περίπου το 19% των θανάτων σε όλον τον κόσμο καταγράφεται στις ΗΠΑ, ποσοστό δυσανάλογο αφού ο πληθυσμός της χώρας αντιστοιχεί στο 4% του παγκόσμιου.

«Αυτοί οι αριθμοί είναι συγκλονιστοί», σχολίασε ο Δρ Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC News. «Αν το δείτε ιστορικά, τα έχουμε πάει χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και είμαστε μια ανεπτυγμένη, πλούσια χώρα», σημείωσε.

Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρόκειται να τιμήσουν τους νεκρούς σε μια εκδήλωση, αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο. Μετά την ομιλία του προέδρου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει μια τελετή με αναμμένα κεριά. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι για πέντε ημέρες οι σημαίες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες.

Οι καμπάνες του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ουάσινγκτον θα σημάνουν 500 φορές προς τιμή των θυμάτων και το γεγονός θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE