ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Δικαστήριο ο προπονητής στίβου – Μητροπολίτης, πολιτικός , γιατρός, ηθοποιός ασέλγησαν σε νεαρές και θα 'πληρώσουν'

Στο Δικαστήριο ο προπονητής στίβου – Μητροπολίτης, πολιτικός , γιατρός, ηθοποιός ασέλγησαν σε νεαρές και θα 'πληρώσουν'

Το δρόμο της δικαιοσύνης ξεκίνησαν να παίρνουν οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που καταγγέλθηκαν από γυναίκες στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής οι ανακριτές στο ειδικό κλιμάκιο στο Αρχηγείο Αστυνομίας έχουν ενώπιον τους 15 καταγγελίες, στις οποίες κατονομάζονται άτομα στον αθλητικό τομέα, στον πολιτικό, την εκκλησία, αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στο παρόν στάδιο έχουν ολοκληρωθεί δύο φάκελοι και έχουν παραδοθεί στην Νομική Υπηρεσία, πρόκειται για την υπόθεση των τεσσάρων αθλητριών στίβου που κατονομάζουν προπονητή και την καταγγελία από καλαθοσφαιρίστρια για αθλητικό παράγοντα.

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης γνωστοποίησε μέσα από το λογαριασμό του στο twitter, πως δόθηκαν οδηγίες προς την Αστυνομία για να προχωρήσουν σε άμεση καταχώριση υπόθεσης στο Δικαστήριο, που όπως γνωρίζουμε πρόκειται για την υπόθεση που κατήγγειλαν τέσσερις αθλήτριες στίβου εναντίον προπονητή τους, ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει και η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από γιατρό, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση, η οποία είχε καταγγελθεί, ωστόσο δεν ήταν εφικτός ο εντοπισμός του για να προχωρήσει η υπόθεση στο Δικαστήριο. Σε χθεσινή ενημέρωση αναφέρεται ότι ο εν λόγω γιατρός έχει εντοπιστεί και η εκδίκαση της υπόθεσης αρχίζει τον Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι σε βάρος του υπάρχει καταδίκη για αδικήματα παρόμοιας φύσεως. 

Όσο αφορά την καταγγελία που έγινε από την Ολυμπιονίκη Άντρη Ελευθερίου, η οποία ήταν και η γυναίκα που έδωσε το θάρρος να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες γυναίκες σε καταγγελία, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο φάκελος ενώ αναμένονται συμπληρωματικές καταθέσεις.

Την ίδια ώρα αναμένεται να παρουσιαστεί για να καταθέσει ο πολιτικός τον οποίο κατονόμασε 32χρονη, πως είχε ασελγήσει εναντίον της, όταν εκείνη αποτάθηκε με την οικογένεια της σε αυτόν για να τη βοηθήσει να βρει δουλειά. Για την συγκεκριμένη καταγγελία έχουν ήδη καταθέσει άτομα από τον κύκλο της 32χρονης, στα οποία είχε εκμυστηρευτεί τα όσα βίωσε από την πρώτη στιγμή. 

Η Αστυνομία εκτός των καταγγελιών που δέχεται, διερευνά και υποθέσεις οι οποίες έχουν αναφερθεί σε τηλεοπτικά κανάλια και αφορούν τον καλλιτεχνικό χώρο από πρόσωπα του χώρου, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης περισσότερων στοιχείων.

Μια από τις πιο ακραίες υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αυτή του βιασμού γυναίκας από Μητροπολίτη, όπου σύμφωνα με την καταγγελία της πρώτα την είχε ναρκώσει και στη συνέχεια την βίαζε, με το απόσπασμα από την εκπομπή ‘Με την Ελίτα’ να προκαλεί αποτροπιασμό. Οι λεπτομέρειες των όσων αναφέρει η γυναίκα στην μαρτυρία της ερευνώνται από τις Αρχές, ενώ γίνονται προσπάθειες οι καταγγελίες να μην βγαίνουν προς τα έξω και να υπάρχει εχεμύθεια.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας δημοσίευμα δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες, αφού γυναίκες καλούν στην υπηρεσία και ζητάνε λεπτομέρειες για το πως μπορούν να καταγγείλουν δικές τους περιπτώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top