ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καφετέριες και εστιατόρια... διώχνουν το 8998 - Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καφετέριες και εστιατόρια... διώχνουν το 8998 - Όλες οι πληροφορίες

Ανακοινώθηκαν σήμερα (Πέμπτη 25/2) και δια στόματος υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου οι πολυαναμενόμενες χαλαρώσεις με ορίζοντα την 1η Μαρτίου.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, η αποκλιμάκωση θα γίνει σταδιακά και με φειδώ αφού όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά την ανακοίνωση του, η κατάσταση είναι πλέον μεν διαχειρίσιμη αλλά κρίσιμη.

Πέραν της Λεμεσού -στην οποία παρατηρείται έξαρση- για λόγους οι οποίοι έχουν χιλιοειπωθεί (απόκρυψη επαφών, ψευδείς δηλώσεις, ιδιωτικά τεστ με θετικούς που δεν ενημερώνουν αλλά και ανεπάρκεια στην τήρηση των πρωτοκόλλων) ακόμη και στη συνολική εικόνα ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τον πράσινο δείκτη του ECDC, που είναι τα 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους (βρισκόμαστε γύρω στα 164 σήμερα).

Ακόμη και για την εστίαση έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα -με άνοιγμα υπό αυστηρούς περιορισμούς την 16η Μαρτίου- αλλά για τη χρήση του μηνύματος στο 8998 αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν υπάρχει σχεδόν καμία ενημέρωση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline το άνοιγμα καφετεριών και εστιατορίων -εάν και εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα- αναμένεται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του 8998 αφού από τα μέσα Μαρτίου θα μπορούμε να διακινούμαστε χωρίς SMS. Το ντόμινο των χαλαρώσεων αγγίζει και την απαγόρευση κυκλοφορίας αφού πηγές από την επιστημονική ομάδα κάνουν λόγο για μετακίνησή του από τις 9 το βράδυ, στις 11 -τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο-.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top