Σεισμός «ταρακούνησε» την Κύπρο - Οι πρώτες πληροφορίες
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα, 18 Απριλίου 2026, στην Κύπρο, με επίκεντρο την επαρχία Πάφου, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ο ΓΓ των ΗΕ απέστειλε επιστολή-πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμμετοχή του στην άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, στις 27 με 29 Απριλίου, στη Γενεύη.
Στην επιστολή του ο ΓΓ των ΗΕ αναφέρει ότι στόχος της Διάσκεψης θα είναι να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος ανάμεσα στις πλευρές, ώστε να διαπραγματευτούν μια διαρκή λύση στο κυπριακό πρόβλημα.
Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει, ήδη, μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ την αποφασιστικότητα του να συμμετάσχει στην άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




