Πρόσκληση ΓΓ των ΟΗΕ προς Αναστασιάδη για πενταμερή

Πρόσκληση ΓΓ των ΟΗΕ προς Αναστασιάδη για πενταμερή

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου για την επιστολή – πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη για συμμετοχή του στην άτυπη Διάσκεψη.

Ο ΓΓ των ΗΕ απέστειλε επιστολή-πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμμετοχή του στην άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, στις 27 με 29 Απριλίου, στη Γενεύη.

Στην επιστολή του ο ΓΓ των ΗΕ αναφέρει ότι στόχος της Διάσκεψης θα είναι να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος ανάμεσα στις πλευρές, ώστε να διαπραγματευτούν μια διαρκή λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει, ήδη, μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ την αποφασιστικότητα του να συμμετάσχει στην άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ κάνει επίθεση στον Λίβανο και το Ιράν στο Ισραήλ - Εκρήξεις και στο Άμπου Ντάμπι - Δείτε βίντεο

Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ κάνει επίθεση στον Λίβανο και το Ιράν στο Ισραήλ - Εκρήξεις και στο Άμπου Ντάμπι - Δείτε βίντεο

​Ρουκετοπόλεμος το βράδυ της Πέμπτης. Από τη μία το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο και από την άλλη το Ιράν ρίχνει πυραύλους με βομβίδια. Παράλληλα, σημειώθηκαν εκρήξεις και στο Άμπου Ντάμπι. Την Παρασκευή πάντως περιμένουμε ενισχύσεις στην αεράμυνα της Κύπρου από τη Βρετανία. Αναμένονται και οι φρεγάτες από Γαλλία και Ισπανία. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE