Πρόσκληση ΓΓ των ΟΗΕ προς Αναστασιάδη για πενταμερή

Πρόσκληση ΓΓ των ΟΗΕ προς Αναστασιάδη για πενταμερή

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου για την επιστολή – πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη για συμμετοχή του στην άτυπη Διάσκεψη.

Ο ΓΓ των ΗΕ απέστειλε επιστολή-πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμμετοχή του στην άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, στις 27 με 29 Απριλίου, στη Γενεύη.

Στην επιστολή του ο ΓΓ των ΗΕ αναφέρει ότι στόχος της Διάσκεψης θα είναι να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος ανάμεσα στις πλευρές, ώστε να διαπραγματευτούν μια διαρκή λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει, ήδη, μεταφέρει στον ΓΓ των ΗΕ την αποφασιστικότητα του να συμμετάσχει στην άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Νικόλας, οι μεταγραφές, οι ρήξεις και τα σενάρια που διαμορφώνονται στον κεντρώο χώρο

Ο Νικόλας, οι μεταγραφές, οι ρήξεις και τα σενάρια που διαμορφώνονται στον κεντρώο χώρο

Σε περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας εισέρχεται το Δημοκρατικό Κόμμα, με τις πρόσφατες κινήσεις της ηγεσίας του, να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κεντρώο χώρο και να αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για τον ρόλο και την κατεύθυνση που επιλέγει ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενόψει της επόμενης μέρας των βουλευτικών εκλογών. Οι εξελίξεις δεν περιορίζονται σε επιμέρους προσχωρήσεις, αλλά συνθέτουν ένα ευρύτερο πολιτικό μοτίβο, το οποίο αμφισβητείται έντονα από άλλες δυνάμεις του Κέντρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE