ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Yπέξ' στα κατεχόμενα: ''Εάν δεν επιτύχει η Γενεύη, θα αποφασίσουμε με την Τουρκία τι θα κάνουμε''

 'Yπέξ' στα κατεχόμενα: ''Εάν δεν επιτύχει η Γενεύη, θα αποφασίσουμε με την Τουρκία τι θα κάνουμε''

Εάν στην άτυπη πενταμερή στην Γενεύη δεν υπάρξει η βάση για μια διαπραγμάτευση με στόχο μια λύση βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα, «θα αποφασισθεί μαζί με τη μητέρα πατρίδα Τουρκία τι θα γίνει στην Κύπρο, την καρδιά της ασφάλειας και των συμφερόντων του τουρκικού έθνους στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο «υπέξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι δεν είναι μόνη τους επιλογή να συνεργαστούν με τους Ε/κ.
 
Από την άτυπη πενταμερή δεν αναμένει κάτι διαφορετικό από τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 50 χρόνια, ανέφερε ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, προσθέτοντας ότι στην ε/κ πλευρά υπάρχουν αντιπαραθέσεις για την χαλαρή ομοσπονδία και την αναφορά Γκουτέρες σε νέες ιδέες. Μακάρι να διαψευστεί συνέχισε. Διερωτήθηκε επίσης για ποιό λόγο «η ε/κ πλευρά, που αντιμετωπίζεται ως Κυπριακή Δημοκρατία, συμμετέχει στις ΓΣ του ΟΗΕ, και ως μέλος της ΕΕ το χρησιμοποιεί εναντίον των Τ/κ και της Τουρκίας, να εγκαταλείψει αυτή την προνομιούχα θέση».
 
Οι Τ/κ, συνέχισε, έχουν το δικό τους «κυρίαρχο κράτος» - κατά την έκφρασή του – αλλά αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ενάντια στην Τουρκία «που είναι ο λόγος ύπαρξης μας εδώ. Εάν δεν ήταν αυτή, εμείς δεν θα υπήρχαμε εδώ σήμερα».
 
Λέγοντας ότι ο ίδιος εδώ και χρόνια υπερασπίζεται την συνομοσπονδία, ανέφερε ότι αυτή αποτελείται από δύο ίσα κυρίαρχα κράτη και αυτό είναι που σήμερα συζητείται.
 
Εδώ και 52 χρόνια, πρόσθεσε, δεν έγινε καμιά προσπάθεια για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Ερωτηθείς κατά πόσο αν δεν υπάρξει επιτυχής κατάληξη στην άτυπη πενταμερή, θα αρχίσει προσπάθειες για αναγνώριση, ο «υπεξ» διερωτήθηκε πώς ένα «υπουργείο» που έχει το 1,1% του προϋπολογισμού, μπορεί να διεξάγει οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους.
 
Ο κ. Ερτουγρούλογλου σχολιάζοντας και τις αντιδράσεις εναντίον της «υπουργοποίησής» του όντας μη «βουλευτής» είπε ότι κι αυτό είναι μια ένδειξη ότι θα πρέπει να περάσουν από το «κοινοβουλευτικό» στο «προεδρικό» σύστημα στα κατεχόμενα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top