ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα στην Μιανμάρ: Τουλάχιστον 18 νεκροί διαδηλωτές σε μια ημέρα

Πραξικόπημα στην Μιανμάρ: Τουλάχιστον 18 νεκροί διαδηλωτές σε μια ημέρα

Toυλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και πολλοί τραυματίστηκαν στην Μιανμάρ στη διάρκεια της πιο αιματηρής ημέρας των τελευταίων εβδομάδων διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος με την αστυνομία να ανοίγει πυρ εναντίον των διαδηλωτών, ανακοίνωσε η υπηρεσία των OHE για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε πολλές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα η αστυνομία και οι στρατιωτικές δυνάμεις αντιμετώπισαν ειρηνικούς διαδηλωτές κάνοντας χρήση φονικής βίας και λιγότερο φονικής βίας--που σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες τις οποίες έλαβε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα--άφησε πίσω της τουλάχιστον 18 νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες», ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί από νωρίς σήμερα και άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών σε διαφορετικά σημεία της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Γιανγκόν, αφού προηγουμένως είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να διαλύσουν τα πλήθη με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και με πυροβολισμούς στον αέρα. Στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί ως ενισχύσεις.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top