Πραξικόπημα στην Μιανμάρ: Τουλάχιστον 18 νεκροί διαδηλωτές σε μια ημέρα

Πραξικόπημα στην Μιανμάρ: Τουλάχιστον 18 νεκροί διαδηλωτές σε μια ημέρα

Toυλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και πολλοί τραυματίστηκαν στην Μιανμάρ στη διάρκεια της πιο αιματηρής ημέρας των τελευταίων εβδομάδων διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος με την αστυνομία να ανοίγει πυρ εναντίον των διαδηλωτών, ανακοίνωσε η υπηρεσία των OHE για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε πολλές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα η αστυνομία και οι στρατιωτικές δυνάμεις αντιμετώπισαν ειρηνικούς διαδηλωτές κάνοντας χρήση φονικής βίας και λιγότερο φονικής βίας--που σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες τις οποίες έλαβε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα--άφησε πίσω της τουλάχιστον 18 νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες», ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί από νωρίς σήμερα και άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών σε διαφορετικά σημεία της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Γιανγκόν, αφού προηγουμένως είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να διαλύσουν τα πλήθη με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και με πυροβολισμούς στον αέρα. Στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί ως ενισχύσεις.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect