ΠτΔ: Προανήγγειλε διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό
Ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό προανήγγειλε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε πολλές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα η αστυνομία και οι στρατιωτικές δυνάμεις αντιμετώπισαν ειρηνικούς διαδηλωτές κάνοντας χρήση φονικής βίας και λιγότερο φονικής βίας--που σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες τις οποίες έλαβε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα--άφησε πίσω της τουλάχιστον 18 νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες», ανακοίνωσε η υπηρεσία.
Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί από νωρίς σήμερα και άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών σε διαφορετικά σημεία της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Γιανγκόν, αφού προηγουμένως είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να διαλύσουν τα πλήθη με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και με πυροβολισμούς στον αέρα. Στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί ως ενισχύσεις.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




