ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών

Για πρακτικές επαναπροώθησης μεταναστών και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό ΥΠΕΞ καλώντας την ΕΕ να ζητήσει από τα μέλη της να εφαρμόσουν τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. 

 
Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι «οι αιτούντες άσυλο/μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικόπαιδων, που χτυπήθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας σε δύο ξεχωριστά περιστατικά που έλαβαν χώρα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2021, μεταφέρθηκαν σε νησάκι στη μέση του ποταμού Έβρου με βάρκες, αφότου είχαν κλαπεί τα τηλέφωνά τους, τα χρήματα, τα τιμαλφή και τα παπούτσια τους και εγκαταλείφθηκαν». Προσθέτει ότι στις 23 Φεβρουαρίου διασώθηκαν από το θάνατο 22 και στις 24 Φεβρουαρίου 29 πρόσφυγες/μετανάστες από τις συνοριακές μας μονάδες.
 
Επίσης το ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από αυτούς ήταν αλλοδαποί που ήρθαν στην Ελλάδα μέσω της Σερβίας και της Βουλγαρίας και προωθήθηκαν πίσω στην Τουρκια.
 
« Στις 18 Φεβρουαρίου 2021, μία ομάδα 13 προσφύγων από το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που απομακρύνθηκαν από καταυλισμό προσφύγων στο νησί της Λέσβου από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έπειτα από τεστ COVID-19, ωθήθηκαν πίσω στη χώρα μας αφού χτυπήθηκαν και τους πήραν τα χρήματα», αναφέρεται.
 
Το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι «οι επαναπροωθήσεις και οι παράνομες πρακτικές, τις οποίες εφαρμόζει η Ελλάδα συστηματικά, με τη συμβολή σε ορισμένες περιπτώσεις και της Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της ΕΕ/FRONTEX, συνεχίζονται εδώ και χρόνια. Περισσότεροι από 80 χιλιάδες αιτούντες άσυλο προωθήθηκαν πίσω στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top