Είμαστε έτοιμοι για τρίτο κύμα στην Κύπρο – Η ανησυχία για τα κρούσματα που γίνονται εισαγωγές

Είμαστε έτοιμοι για τρίτο κύμα στην Κύπρο – Η ανησυχία για τα κρούσματα που γίνονται εισαγωγές

Σε ετοιμότητα τα νοσηλευτήρια στην Κύπρο για το ενδεχόμενο τρίτου κύματος του ιού COVID-19, σύμφωνα με τη Λειτουργό Τύπου του Υπουργείο Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου.

Χθες Τρίτη 2 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον ΟΚΥΠΥ, όπου του παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο πλάνο δράσης και τα νοσοκομεία όπως διαφάνηκε είναι σε ετοιμότητα, ενώ πλέον έχουν και συσσωρευμένη εμπειρία από τη διαχείριση περιστατικών και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες στους θαλάμους COVID-19 και έγινε εκπαίδευση προσωπικού για να μπορούν να στελεχωθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε περίπτωση αυξημένου αριθμού εισαγωγών.

Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασαν οι επιδημιολόγοι στη χθεσινή τους έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, όπου σύμφωνα με την κα. Κυριάκου, ο μεγαλύτερος φόβος είναι τα αυξημένα κρούσματα να μην μεταφραστούν σε νοσηλείες, έτσι ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει. Θετικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι εισαγωγές βαριών περιστατικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE