Είμαστε έτοιμοι για τρίτο κύμα στην Κύπρο – Η ανησυχία για τα κρούσματα που γίνονται εισαγωγές
03.03.2021 - 10:13
Σε ετοιμότητα τα νοσηλευτήρια στην Κύπρο για το ενδεχόμενο τρίτου κύματος του ιού COVID-19, σύμφωνα με τη Λειτουργό Τύπου του Υπουργείο Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου.
Χθες Τρίτη 2 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον ΟΚΥΠΥ, όπου του παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο πλάνο δράσης και τα νοσοκομεία όπως διαφάνηκε είναι σε ετοιμότητα, ενώ πλέον έχουν και συσσωρευμένη εμπειρία από τη διαχείριση περιστατικών και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες στους θαλάμους COVID-19 και έγινε εκπαίδευση προσωπικού για να μπορούν να στελεχωθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε περίπτωση αυξημένου αριθμού εισαγωγών.
Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασαν οι επιδημιολόγοι στη χθεσινή τους έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, όπου σύμφωνα με την κα. Κυριάκου, ο μεγαλύτερος φόβος είναι τα αυξημένα κρούσματα να μην μεταφραστούν σε νοσηλείες, έτσι ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει. Θετικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι εισαγωγές βαριών περιστατικών.
Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν το Τελ Αβίβ και την πόλη Χάιφα τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/6), καταστρέφοντας σπίτια και τροφοδοτώντας τις ανησυχίες μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στη συνάντηση της G7 αυτή την εβδομάδα ότι η αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.