ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καραγιάννης: Στα πόσα κρούσματα θα «κλείσουμε» ξανά – Πότε αναμένεται να φύγει το «κέρφιου»

Καραγιάννης: Στα πόσα κρούσματα θα «κλείσουμε» ξανά – Πότε αναμένεται να φύγει το «κέρφιου»

Ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας έγινε στην χθεσινή (02/03), σύσκεψη των επιδημιολόγων μαζί με τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου. Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή μοριακής ιολογίας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη για να μας ενημερώσει για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί αλλά και για τις συζητήσεις που έγιναν χθες.

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται να αυξήθηκε, ωστόσο έχουμε αρκετά μεγάλη πτώση στους θανάτους και στις νοσηλείες, πράγμα που επιτρέπει – για την ώρα – τις προγραμματισμένες χαλαρώσεις.

Το επίκεντρο είναι στραμμένο στις 16 Μαρτίου, όπου αναμένεται το άνοιγμα των χώρων εστίασης και πιθανόν η κατάργηση των SMS. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κύριου Καραγιάννη στην ιστοσελίδα μας, το επικρατέστερο σενάριο είναι να προχωρήσουμε κανονικά στο άνοιγμα εστιατορίων και καφετεριών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε αν δούμε ένα αριθμό που να υπερβαίνει τα 500 κρούσματα, τότε θα μπει «φρένο» στις χαλαρώσεις.

Τώρα σε ό,τι αφορά τα SMS, όπως σας ενημέρωσε το ThemaOnline σε προηγούμενα δημοσιεύματα, αναμένεται να καταργηθούν, κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι επιστήμονες. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δυο εβδομάδες μετά το άνοιγμα της εστίασης, ωστόσο θα διαφοροποιηθεί, πηγαίνοντας στις 23:00 ή στις 00:00.

«Αν φτάσουμε σε επίπεδο να έχουμε 80-100 κρούσματα την ημέρα, τότε θα καταργηθεί εντελώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας.», δήλωσε ο καθηγητής.
Το θετικό της κατάστασης είναι ότι έχουν μειωθεί οι θάνατοι αλλά και οι νοσηλευόμενοι, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους εμβολιασμούς.

Τέλος ο Δρ. Καραγιάννης σχολίασε και τον χθεσινό (02/03), θάνατο που ανακοινώθηκε, καθώς αφορούσε άνδρα 52 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα: «Είναι κρίμα γιατί δεν ήταν μεγάλος σε ηλικία. Ίσως να είχε προβλήματα υγείας και να μην το γνώριζε», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top