ΟΗΕ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, με 38 νεκρούς

ΟΗΕ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, με 38 νεκρούς

Η σημερινή μέρα ήταν η "πιο αιματηρή" στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, με 38 νεκρούς, δήλωσε η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη χώρα, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ.


Δυνάμεις ασφαλείας της νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας άνοιξαν σήμερα πυρ ενάντια σε διαδηλωτές που διαδήλωναν ενάντια στη στρατιωτική χούντα. Χθες, γειτονικές χώρες είχαν καλέσει σε αυτοσυγκράτηση και είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν για την επίλυση της κρίσης.

"Πλέον έχουμε περισσότερους από 50 νεκρούς από την έναρξη του πραξικοπήματος και πολλούς τραυματίες", ανέφερε η Μπούργκενερ σε βιντεοδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ τόνισε πως διατηρήσει επαφές με όλες τις πλευρές στην Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα διεξαχθούν εκλογές "σε ένα χρόνο", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE