ΟΗΕ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, με 38 νεκρούς

ΟΗΕ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, με 38 νεκρούς

Η σημερινή μέρα ήταν η "πιο αιματηρή" στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, με 38 νεκρούς, δήλωσε η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη χώρα, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ.


Δυνάμεις ασφαλείας της νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας άνοιξαν σήμερα πυρ ενάντια σε διαδηλωτές που διαδήλωναν ενάντια στη στρατιωτική χούντα. Χθες, γειτονικές χώρες είχαν καλέσει σε αυτοσυγκράτηση και είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν για την επίλυση της κρίσης.

"Πλέον έχουμε περισσότερους από 50 νεκρούς από την έναρξη του πραξικοπήματος και πολλούς τραυματίες", ανέφερε η Μπούργκενερ σε βιντεοδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ τόνισε πως διατηρήσει επαφές με όλες τις πλευρές στην Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα διεξαχθούν εκλογές "σε ένα χρόνο", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στα χαρακώματα ο ΔΗΣΥ ενόψει 2028 - Τα εσωκομματικά μέτωπα, το «μήνυμα ηττοπάθειας» και το παρασκήνιο των συμμαχιών

Στα χαρακώματα ο ΔΗΣΥ ενόψει 2028 - Τα εσωκομματικά μέτωπα, το «μήνυμα ηττοπάθειας» και το παρασκήνιο των συμμαχιών

Οι διεργασίες στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ενόψει της επιλογής υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές του 2028, εξελίσσονται σε μια σύνθετη πολιτική εξίσωση, με διαφορετικές προσεγγίσεις για τις μελλοντικές συνεργασίες, έντονες προειδοποιήσεις για την ενότητα του κόμματος και δημόσιες τοποθετήσεις, που αποκαλύπτουν το βάθος των προβληματισμών, στο εσωτερικό της παράταξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE