ΟΗΕ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, με 38 νεκρούς

ΟΗΕ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, με 38 νεκρούς

Η σημερινή μέρα ήταν η "πιο αιματηρή" στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, με 38 νεκρούς, δήλωσε η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη χώρα, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ.


Δυνάμεις ασφαλείας της νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας άνοιξαν σήμερα πυρ ενάντια σε διαδηλωτές που διαδήλωναν ενάντια στη στρατιωτική χούντα. Χθες, γειτονικές χώρες είχαν καλέσει σε αυτοσυγκράτηση και είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν για την επίλυση της κρίσης.

"Πλέον έχουμε περισσότερους από 50 νεκρούς από την έναρξη του πραξικοπήματος και πολλούς τραυματίες", ανέφερε η Μπούργκενερ σε βιντεοδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ τόνισε πως διατηρήσει επαφές με όλες τις πλευρές στην Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα διεξαχθούν εκλογές "σε ένα χρόνο", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE