ΟΗΕ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, με 38 νεκρούς

ΟΗΕ: Η πιο αιματηρή μέρα μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, με 38 νεκρούς

Η σημερινή μέρα ήταν η "πιο αιματηρή" στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, με 38 νεκρούς, δήλωσε η απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη χώρα, Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ.


Δυνάμεις ασφαλείας της νοτιοανατολικής ασιατικής χώρας άνοιξαν σήμερα πυρ ενάντια σε διαδηλωτές που διαδήλωναν ενάντια στη στρατιωτική χούντα. Χθες, γειτονικές χώρες είχαν καλέσει σε αυτοσυγκράτηση και είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν για την επίλυση της κρίσης.

"Πλέον έχουμε περισσότερους από 50 νεκρούς από την έναρξη του πραξικοπήματος και πολλούς τραυματίες", ανέφερε η Μπούργκενερ σε βιντεοδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ τόνισε πως διατηρήσει επαφές με όλες τις πλευρές στην Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα διεξαχθούν εκλογές "σε ένα χρόνο", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE