ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Θα ‘κόβουν κεφάλια’ τα εξώδικα σε χώρους εστίασης - Από πρόστιμο μέχρι φυλάκιση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Θα ‘κόβουν κεφάλια’ τα εξώδικα σε χώρους εστίασης - Από πρόστιμο μέχρι φυλάκιση

Η αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στον τομέα της εστίασης δε μπορούσε να μη διαφοροποιήσει και τις ποινές.

Δυστυχώς ή ευτυχώς σε περιπτώσεις απειθαρχίας και συνεχούς παρακοής ο φόβος καμιά φορά λειτουργεί αποτρεπτικά στην παραβίαση των διαταγμάτων και των νόμων.

Και αν οι πολίτες μπορούν να τη γλυτώσουν με τα καθιερωμένα πλέον 300€, δεν ισχύει το ίδιο και για τους ιδιοκτήτες που θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όσον αφορά τα εξώδικα, ιδιοκτήτης τυχόν να κληθεί να πληρώσει από 500€ μέχρι και... 8000€ -αναλόγως του υπερπληθυσμού ή του ωφέλιμου χώρου τον οποίο χρησιμοποίησε- σε περίπτωση που παρατηρηθεί παρατυπία.

Τα εξώδικα μάλιστα αυτά διπλασιάζονται (!) σε περίπτωση που παρατηρηθεί ο ιδιοκτήτης για 2η φορά. Αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο αφού ποινή περιλαμβάνει και την αναστολή λειτουργίας του υποστατικού -με άμεση μάλιστα ισχύ- για 5 ημέρες ενώ σε περίπτωση που μετά την αναστολή λειτουργίας η υπόθεση οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, οι αυστηρότερες ποινές προνοούν μέχρι και πρόστιμο που αγγίζει τις 50.000€ αλλά και 1 χρόνο φυλάκισης.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα παραπάνω θα λειτουργήσουν σαφέστατα σαν μοχλός πίεσης προς τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, αφού με τις ποινές να είναι τόσο αυστηρές, θα γίνουν σίγουρα σημαντικές προσπάθειες ούτως ώστε η λειτουργία των υποστατικών να είναι υποδειγματική αλλά και τα πρωτόκολλα να τηρούνται κατά γράμμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE