ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες - Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες - Όλες οι πληροφορίες

Παρά την επιβάρυνση που έχει παρατηρηθεί στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας το τελευταίο δεκαήμερο, οι χώροι εστίασης αναμένεται να πάρουν τελικά το πράσινο φως από επιστημονική/συμβουλευτική ομάδα και Κυβέρνηση για άνοιγμα την 16η Μαρτίου, όπως είχε εξαγγελθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, για να συμβεί κάτι τέτοιο, οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς εργάζονται πυρετωδώς ούτως ώστε να θεσπίσουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα επιτρέπουν μεν -στο βαθμό του δυνατού- την απρόσκοπτη λειτουργία τους, αλλά θα διασφαλίζουν δε και να τηρούνται όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες διασποράς.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αρχικά οι κατευθυντήριες γραμμές κάνουν λόγο για άνοιγμα τόσο των εξωτερικών, όσο και των εσωτερικών χώρων που αφορούν εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες (δε γίνεται αναφορά σε μπαράκια), όσο και των εσωτερικών.

Οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για μέγιστο αριθμό ατόμων τα 125 άτομα (έξω) και 75 άτομα (μέσα) παρόλο που θα συνεχίσει να υφίσταται ο αριθμός επιτρεπόμενων πελατών βάσει τετραγωνικών (1 πελάτης ανά 2 τετραγωνικά μέτρα σε εξωτερικό χώρο, 1 ανά 3 τετραγωνικά μέτρα σε εξωτερικό χώρο).

Ο μέγιστος αριθμός μιας παρέας/οικογένειας που μπορεί να φιλοξενηθεί στο ίδιο τραπέζι φαίνεται να κλειδώνει στα 6 άτομα, ενώ πάρα πολύ αυστηρές θα είναι οι συστάσεις όσον αφορά τη χρήση μάσκας, αφού θεωρείται υποχρεωτική ακόμη και σε περίπτωση που σηκωθείς... για τουαλέτα ενώ επί της ουσίας επιτρέπεται να αφαιρεθεί μόνο σε περιόδους ‘ενεργούς σίτισης‘.

Όλοι οι εργαζόμενοι σε χώρους εστίασης ανεξαρτήτως πόστου θα υποχρεούνται καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους να φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ μοναδική εξαίρεση στον κανόνα θα αποτελούν οι ψήστες.

Αυτό που δε διευκρινίζεται σε πρώτη φάση είναι η αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας αφού το αρχικό πλάνο έκανε λόγο για να μεταφερθεί στις 23:00 το βράδυ, όμως την τελευταία βδομάδα και μετά την αύξηση των ημερήσιων περιστατικών φημολογείται έντονα το 22:00.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top