Δρ. Καραγιάννης: 'Θα έκανα δεύτερες σκέψεις αν θα ήμουν στην επιδημιολογική ομάδα' αναφέρει ένα χρόνο μετά – ΒΙΝΤΕΟ
09.03.2021 - 09:48
Ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από τότε που ο κορωνοϊός ‘κτύπησε’ την Κύπρο, με όλους μας να αναπολούμε αυτό που μας λείπει πιο πολύ…την κανονικότητα.
Στην πρωινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, οι τρεις επιδημιολόγοι Μαρία Κολιού, Δωροθέα Πανά και Πέτρος Καραγιάννης, κάνοντας μια ανασκόπηση στον χρόνο που μας πέρασε με τον κορωνοϊό στις ζωές μας μίλησαν για όσα έχουμε διδαχθεί, τονίζοντας τη σημαντικότητα της δημόσιας υγείας.
Όπως είναι γνωστό οι επιδημιολόγοι μας ήταν και αυτοί που δέχονταν τα ‘πυρά’ του αγανακτισμένοι κόσμου, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις οι δημόσιες βρισιές στο όνομα τους έφερνε τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες τους σε δύσκολη θέση. Συζητώντας για αυτό ο Δρ. Καραγιάννης με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε πως τώρα ένα χρόνο μετά γνωρίζοντας την κατάσταση, θα έκανε δεύτερες σκέψεις εάν θα συμμετείχε στην επιδημιολογική ομάδα.
«Πολλές φορές δεχθήκαμε επιθέσεις διότι κάποιοι θεώρησαν ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν δεν ήταν σωστές και ότι ευθυνόμασταν για αυτές, αλλά κανείς μας δεν είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το κακό του κόσμου, είμασταν εκεί για να βοηθήσουμε και να βγούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα από αυτή τη δοκιμασία».
Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.