Παραιτήθηκε ο Υπ. Υγείας μετά το θάνατο 6 ασθενών με κορωνοϊο λόγω βλαβης στην Ιορδανία

Παραιτήθηκε ο Υπ. Υγείας μετά το θάνατο 6 ασθενών με κορωνοϊο λόγω βλαβης στην Ιορδανία

Λόγω βλάβης στο οξυγόνο σε νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας της Ιορδανίας παραιτήθηκε σήμερα, με αφορμή τον θάνατο έξι ανθρώπων λόγω προβλήματος στην παροχή οξυγόνου, σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπισέρ αλ Χασάουνεχ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Νατίρι Ομπεϊντάτ, ο οποίος νωρίτερα παραδέχτηκε ότι φέρει την «ηθική ευθύνη». Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Σαλτ, στα δυτικά προάστια του Αμάν, είπε ότι με βάση την προκαταρκτική έρευνα, οι έξι θάνατοι οφείλονται στο γεγονός ότι διακόπηκε η παροχή οξυγόνου για μία ώρα στις ΜΕΘ, τη μαιευτική κλινική και τις πτέρυγες όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νέο κορονοϊό. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο αυτό λίγο αργότερα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Μονάδα Αμερικανών πεζοναυτών και πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς Μ. Ανατολή - «Ο Πούτιν ίσως βοηθάει το Ιράν» λέει ο Τραμπ

LIVE: Μονάδα Αμερικανών πεζοναυτών και πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς Μ. Ανατολή - «Ο Πούτιν ίσως βοηθάει το Ιράν» λέει ο Τραμπ

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση μπαίνει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ, να συνεχίζουν τις επιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν «όσο χρειαστεί», την στιγμή που ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις και το πετρέλαιο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Το ThemaOnline σας μεταφέρε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE