Παραιτήθηκε ο Υπ. Υγείας μετά το θάνατο 6 ασθενών με κορωνοϊο λόγω βλαβης στην Ιορδανία

Παραιτήθηκε ο Υπ. Υγείας μετά το θάνατο 6 ασθενών με κορωνοϊο λόγω βλαβης στην Ιορδανία

Λόγω βλάβης στο οξυγόνο σε νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας της Ιορδανίας παραιτήθηκε σήμερα, με αφορμή τον θάνατο έξι ανθρώπων λόγω προβλήματος στην παροχή οξυγόνου, σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπισέρ αλ Χασάουνεχ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Νατίρι Ομπεϊντάτ, ο οποίος νωρίτερα παραδέχτηκε ότι φέρει την «ηθική ευθύνη». Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Σαλτ, στα δυτικά προάστια του Αμάν, είπε ότι με βάση την προκαταρκτική έρευνα, οι έξι θάνατοι οφείλονται στο γεγονός ότι διακόπηκε η παροχή οξυγόνου για μία ώρα στις ΜΕΘ, τη μαιευτική κλινική και τις πτέρυγες όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νέο κορονοϊό. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο αυτό λίγο αργότερα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία δεν αποδέχεται δημιουργικές ασάφειες στη βάση λύσης του Κυπριακού

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία δεν αποδέχεται δημιουργικές ασάφειες στη βάση λύσης του Κυπριακού

Η ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έστειλε σαφή μηνύματα τόσο για τις επιδιώξεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και για τα όρια των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE