Παραιτήθηκε ο Υπ. Υγείας μετά το θάνατο 6 ασθενών με κορωνοϊο λόγω βλαβης στην Ιορδανία

Παραιτήθηκε ο Υπ. Υγείας μετά το θάνατο 6 ασθενών με κορωνοϊο λόγω βλαβης στην Ιορδανία

Λόγω βλάβης στο οξυγόνο σε νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας της Ιορδανίας παραιτήθηκε σήμερα, με αφορμή τον θάνατο έξι ανθρώπων λόγω προβλήματος στην παροχή οξυγόνου, σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπισέρ αλ Χασάουνεχ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Νατίρι Ομπεϊντάτ, ο οποίος νωρίτερα παραδέχτηκε ότι φέρει την «ηθική ευθύνη». Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Σαλτ, στα δυτικά προάστια του Αμάν, είπε ότι με βάση την προκαταρκτική έρευνα, οι έξι θάνατοι οφείλονται στο γεγονός ότι διακόπηκε η παροχή οξυγόνου για μία ώρα στις ΜΕΘ, τη μαιευτική κλινική και τις πτέρυγες όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νέο κορονοϊό. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο αυτό λίγο αργότερα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Η υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς το ΤΑΕ Λεμεσού δηλώνει ότι έχει πλέον στα χέρια του όλους όσους φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο εξόντωσής του.