ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Tρίτη 16/03

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Tρίτη 16/03

Το σημερινό άνοιγμα, υπό περιορισμούς, των χώρων εστίασης, τα όσα συνέβησαν την Κυριακή με καρναβαλίστικο πάρτι που στήθηκε στη Λεμεσό και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε, οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca και την αναστολή της παροχής του στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη, το θέμα των πολιτογραφήσεων, καθώς και η κατάσταση με τους μετανάστες στο κέντρο της Λευκωσίας και στη Δρούσεια, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Βοηθήστε μας κύριε Υπουργέ. Κάνε ό,τι έκανες στη Χλώρακα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι στο κέντρο της Λευκωσίας αλλά και της Δρούσειας, έστειλαν επιστολή στον ΥΠΕΣ με την οποία εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την υπερσυγκέντρωση μεταναστών. Αλλού, γράφει για την κατάσταση που δημιουργήθηκε την Κυριακή στη Λεμεσό με το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα και προειδοποιούν για τις συνέπειες. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σήμερα πραγματοποιείται το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό και την Πενταμερή.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Δειλό άνοιγμα με τραπεζάκια έξω», γράφει στο κύριο του θέμα πως ανοίγουν σήμερα οι χώροι εστίασης με αυστηρό πρωτόκολλο, την ώρα που ανακριτική ομάδα αξιολογεί υλικό για ταυτοποίηση προσώπων που έστησαν καρναβαλίστικο γλέντι στη Λεμεσό. Αλλού, γράφει για το επιτυχές deal στις Βρυξέλλες για το χαλλούμι καθώς αναγνωρίστηκε ως ΠΟΠ. Σε άλλο της θέμα γράφει για το νομοσχέδιο που τίθεται ενώπιον της Βουλής και το οποίο περιορίζει το εύρος της βουλευτικής ασυλίας μόνο πράξεις που έχουν σχέση με την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μπλόκο στην AstraZeneca», γράφει πως και η Κύπρος ανακοίνωσε χθες βράδυ την αναστολή στη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου μέχρι την Πέμπτη, τη στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αλλού, γράφει πως για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αδήλωτων περιστατικών κορωνοϊού, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να κάνουν τεστ ταχείας διάγνωσης και από ιδιωτικά φαρμακεία. Σε άλλο της θέμα γράφει για τον αγώνα δρόμου της Λευκωσίας για να μην ξεφύγει από το πλαίσιο των ΗΕ η διαδικασία για το Κυπριακό.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αγκάθι στα χέρια της Κυβέρνησης οι 1.413 αιτήσεις για πολιτογράφηση», γράφει στο κύριο της θέμα πως η Κύπρος αν δεν συμμορφωθεί στις συστάσεις της Κομισιόν θα συνεχίσει η διαδικασία επί παραβάσει. Σε άλλο της θέμα, η «Χ» γράφει πως το Νοσοκομείο Αθαλλάσσας βρίσκεται στα όρια του καθώς παρατηρούνται ελλείψεις, υπερπληρότητα και υποστελέχωση. Αλλού, γράφει πως σήμερα «μισοανούγουν» οι χώροι εστίασης με περιορισμούς σε εξωτερικούς χώρους και διαμαρτυρίες.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έντρομοι οι ειδικοί καθώς η Λεμεσός κάνει πάρτι», γράφει για το μεγάλο πάρτι που έστησαν την Κυριακή στη Λεμεσό οι καρναβαιστές και όπως αναφέρει σε ανάρτηση του γιατρός, είναι αυτοί που τραβούν την σκανδάλη. Σε άλλο της θέμα γράφει πως εστιατόρια και μπαρ ετοιμάζονται για το σημερινό άνοιγμα των χώρων εστίασης μετά από μήνες. Αλλού, γράφει για μια τη χθεσινή «αθόρυβη» όπως την χαρακτηρίζει, Καθαρά Δευτέρα και την εξόρμηση των οικογενειών στους αγρούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top