ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αναβάλλονται 7.500 χιλιάδες εμβολιασμοί, με το εμβόλιο της AstraZeneca

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αναβάλλονται 7.500 χιλιάδες εμβολιασμοί, με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε 7,500 ανέρχονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca, που ήταν προγραμματισμένοι και αναβάλλονται μέχρι την Πέμπτη, εν αναμονή της γνωμοδότησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η οποία διερευνά μια σειρά από περιστατικά θρόμβων αίματος σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε χώρες της ΕΕ.


Μέχρι και την Πέμπτη, αναφέρει σε ενημέρωσή του το Υπουργείο Υγείας, αναβάλλονται 7,500 εμβολιασμοί με AstraZeneca, οι οποίοι θα επαναπρογραμματιστούν στη συνέχεια.
 
Όπως αναφέρεται, στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο στο τηλέφωνο 22608607 για τους πολίτες που χρειάζεται να αναφέρουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από τον εμβολιασμό τους ή ενδεχομένως να χρειάζονται καθοδήγηση/συμβουλές.
 
Ωστόσο, σημειώνεται, προτού προχωρήσει κάποιος σε επικοινωνία με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, θα πρέπει να επικοινωνεί με τον προσωπικό του γιατρό και να του αναφέρει τα συμπτώματα, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες σε ότι αφορά στα ραντεβού για εμβολιασμό με το AstraZeneca.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top