ΠΑΡΑ-THEMA

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η ανοσία της ανοησίας - Σεβαστείτε τις θυσίες μιας ολόκληρης χώρας

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η ανοσία της ανοησίας - Σεβαστείτε τις θυσίες μιας ολόκληρης χώρας

Προβληματισμός, αγανάκτηση, οργή. Κάτι απ’όλα αυτά και όλα αυτά μαζί προκαλούν οι εικόνες των οποίων γίναμε μάρτυρες την Κυριακή (14/3) που μας πέρασε από τις καρναβαλίστικες ‘εκδηλώσεις‘ στη Λεμεσό.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Την ώρα που η χώρα μας συμπληρώνει ένα χρόνο αυτής της πρωτόγνωρης, ψυχοφθόρας και θλιβερής πραγματικότητας, την ώρα που η μάχη κατά της πανδημίας κορυφώνεται, την ώρα που ήδη έχουν βρεθεί τα πρώτα όπλα για την καταπολέμηση της.

Ναι αυτή την ώρα, που χιλιάδες συμπατριώτες μας παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους, έχοντας χάσει ή κλείσει τις δουλειές τους, την ώρα που οικογένειες έχουν χωριστεί, βλέποντας με το σταγονόμετρο -ή και καθόλου- συγγενείς και φίλους στην προσπάθεια να τους προστατέψουν, την ώρα που η προσωπική μάχη του καθενός με τον ψυχολογικό του κόσμο χτυπάει κόκκινο από τον εγκλεισμό και την στέρηση των προσωπικών -θεμελιωδών- ελευθεριών.

Ναι, αυτή την ώρα βλέπουμε τις θλιβερές αυτές εικόνες. Ο ετσιθελισμός σε όλο του το μεγαλείο. Άτομα τα οποία προφανώς ενδιαφέρονται περισσότερο για την στιγμιαία καλοπέραση, παρά για τους συνανθρώπους τους. Και δε μιλάμε για τους... ‘ξένους‘ αλλά ακόμη και για τους δικούς τους ανθρώπους.

Με την πρόφαση του ‘Εδώ καρναβάλι, εδώ Λεμεσός‘ και με τον -υπέρτατα υποκριτικό- μανδύα του ‘αγανακτισμένου’ και ‘μπουκτισμένου’ αποφάσισαν για την τύχη όλων μας.

Και όλα αυτά στην πόλη που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα κρουσμάτων, διασποράς και θετικότητας. Την ώρα που προετοιμαζόμασταν για τις -έστω μικρές- χαλαρώσεις και την προσπάθεια για επιστροφή στην -όποια- κανονικότητα, με άπαντες να έχουν κρούσει το καμπανάκι κινδύνου για πιθανό πισωγύρισμα.

Μετά μας φταίνε οι θεωρίες συνωμοσίας, οι επιδημιολόγοι, η παγκοσμιοποίηση, το εμβόλιο, τα τσιπάκια και ο Μπιλ Γκέιτς. Αλλά ξέρετε τι; Ότι πάθουμε εν που την κκελέ μας. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, ότι πάθουμε εν που την κκελέ ΣΑΣ!

ΥΓ Το ‘τσουβάλιασμα’ αν και αποτελεί εθνικό μας σπορ αδικεί τεράστια μερίδα του κόσμου. Δεν φταίνε όλοι οι Λεμεσιανοί γι’αυτή την κατάσταση και αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας κατοίκων της συμπρωτεύουσας.

ΥΓ2 Στο τοπικό lockdown φωνάζατε ότι σας στοχοποιούν. Τώρα θα την πληρώσουμε όλοι γιατί την ‘είδατε’ επαναστάτες κετελαπόνγκοι;

ΥΓ3 Στην επιβολή των νόμων και διαταγμάτων δεν υπάρχει κάποια μέση λύση; Είναι είτε Αίαντας, νερά και ξύλο, είτε απλή παρατήρηση και διακριτική επιτήρηση για να αποσταλούν μετά από... ανάλυση βίντεο εξώδικα;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top