Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 19/3

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 19/3

Η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία, η απόφαση του ΕΜΑ πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές, η επαναλειτουργία των Γυμνασίων, η θέση της ΕΕ πως θα είναι παρούσα στην άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό και η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις από πρώην Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα.

 
Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μαύρα σύννεφα στα σχολεία, ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ οι επιστήμονες…» πως μάλλον στις 2 Απριλίου επιστρέφουν στα σχολεία τους οι μαθητές των γυμνασίων. Αλλού αναφέρει πως τίποτα νέο δεν προέκυψε από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για μη εξυπηρετούμενα δάνεια από πρώην συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα. Επίσης γράφει πως σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο η ΕΕ θα είναι παρούσα και στην Πενταμερή και στις συνομιλίες για το Κυπριακό.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ξεκλειδώνουν από σήμερα τα ραντεβού εμβολιασμών» αναφέρει πως ο ΕΜΑ αποφάνθηκε χθες πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απολύτως ασφαλές.  Επίσης γράφει πως αρνείται εμπλοκή το Γραφείο Τ. Παπαδόπουλος στη συμφωνία ΣΚΤ-Altamira. Αλλού γράφει για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα ΠΕΠ αναφέροντας ότι διαπιστώθηκαν διαγραφές «κόκκινων» δανείων ΠΕΠ ύψους εκατομμυρίων ευρώ ως απότοκο αναδιαρθρώσεων και ανταλλαγών με ακίνητα και παραχωρήσεις δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις χωρίς αυτό να σημαίνει κατ¨ανάγκην ότι συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Συμφώνησαν αλλά δεν πράττουν» πως συντονίστηκαν να εμπλακούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην πανδημία, όμως ακόμα να ειδοποιηθούν και ότι Υπουργός Υγείας και ΟΚΥπΥ λένε πως  υπήρξε συντονισμός και αναμένεται συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Αλλού γράφει πως αν δεν ανταποκριθεί ο Υπουργός Υγείας στο αίτημα των μεταμοσχευμένων ατόμων για δικαίωμα στην επιλογή εμβολίου για τον κορωνοϊό, τότε θα απευθυνθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς. Επίσης γράφει πως στη Νομική Υπηρεσία διαβιβάστηκαν από την Αστυνομία δύο φάκελοι που αφορούν δυο καταγγελίες εναντίον πρώην μητροπολίτη.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Πράσινο φως από ΕΜΑ για συνέχιση του εμβολίου AstraZeneca» γράφει πως η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης και Αξιολόγησης Κινδύνων (ΕΜΑ) δεν βρήκε κανένα πρόβλημα στις παρτίδες των εμβολίων της AstraZeneca και κάνει λόγο για επανέναρξη από σήμερα των εμβολιασμών με την AstraZeneca στη βάση των προγραμματισμένων ραντεβού. Αλλού αναφέρει πως για ενάμιση χρόνο υπάρχουν ελλείψεις εμβολίων για παιδιά και εφήβους. Ακόμη γράφει για το αίτημα 15 θεάτρων από όλη την Κύπρο για επαναφορά των ρυθμίσεων για τα κλειστά θέατρα που ίσχυαν για τους μήνες Ιούλιο – Δεκέμβριο 2020, με μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα 50%.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «’Ευρεία διάδοση’ του βρετανικού στελέχους» πως οι αρχές ανησυχούν πολύ για το γεγονός ότι το βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού ανιχνεύτηκε και στα 45 δείγματα που στάλθηκαν από την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Αλλού γράφει πως το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε την Κύπρο να δικαιολογήσουν την επιστροφή μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και τη διαγραφή της ΚΙΣΑ από το Μητρώο Σωματείων. Επίσης γράφει για αυξητική τάση στη χρήση ξόβεργων για παγίδευση πουλιών.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στα όρια τους τα Δημόσια Νοσηλευτήρια!» πως σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτήρια με φόντο τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρεται στο συρματόπλεγμα στη γραμμή αντιπαράταξης, σημειώνοντας πως η τοποθέτησή του παραβιάζει τον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή.  Επίσης αναφέρει πως ατιμώρητοι παραμένουν οι οικονομικοί εγκληματίες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι" με τίτλο στο κύριο της θέμα "Δεν πάει άλλο!" γράφει πως η Κύπρος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια αντοχής της σε ότι αφορά το θέμα της υποδοχής αιτητών πολιτικού ασύλου. Αλλού αναφέρεται σε μελέτες που γίνονται για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Επίσης γράφει πως άρχισε από το Κτηματολόγιο η νέα εκτίμηση της αξίας δυο εκατομμυρίων ακινήτων παγκύπρια.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top