ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca επιβεβαιώνει μελέτη στην Αμερική

Υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca επιβεβαιώνει μελέτη στην Αμερική

Ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό επιβεβαιώνεται ότι είναι το εμβόλιο της Οξφόρδης-AstraZeneca κατά του κορωνοϊού μετά από εκτενή μελέτη στις ΗΠΑ, στη Χιλή και στο Περού.

Με δείγμα άνω των 32.000 εθελοντών, προέκυψε ότι το εμβόλιο είναι κατά 79% αποτελεσματικό στην αποτροπή συμπτωματικής νόσησης με COVID-19 και 100% αποτελεσματικό στην αποτροπή της σοβαρής ασθένειας που οδηγεί σε νοσηλεία και ενδεχομένως σε θάνατο.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε επίσης ότι δε διαπιστώθηκε ζήτημα ασφάλειας του εμβολίου ως προς την πρόκληση θρόμβωσης.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στην Οξφόρδη καθηγητής Άντριου Πόλαρντ σχολίασε ότι τα συμπεράσματα συνάδουν με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που είχε κάνει το βρετανικό πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά από τη χορήγηση σχεδόν 840.000 δόσεων των εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer σε ένα 24ωρο στη Βρετανία, αριθμός που συνιστά ρεκόρ.

Εν τω μεταξύ, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ερευνητικό κέντρο της πόλης διαπίστωσαν ότι το 7,6% των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό εκδηλώνουν απώλεια ακοής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top