Γιοχάνες Χαν: Αν η ΑstraΖeneca θέλει να κάνει εξαγωγές, να καταθέσει αίτηση στις ιταλικές αρχές

Γιοχάνες Χαν: Αν η ΑstraΖeneca θέλει να κάνει εξαγωγές, να καταθέσει αίτηση στις ιταλικές αρχές

Αν η  Astrazeneca επιθυμεί να εξάγει δόσεις από την Ιταλία θα πρέπει να υποβάλει αίτημα στις ιταλικές αρχές, δήλωσε πριν από λίγο ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν απευθυνόμενος σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Χαν δήλωσε,  "τονίσαμε επανειλημμένα τη σημασία της πλήρους διαφάνειας στον αριθμό των δόσεων που παράγονται στα ευρωπαϊκά σημεία παραγωγής της Astrazeneca. Ελπίζουμε ότι η AZ θα κάνει ό, τι μπορεί για να εξασφαλίσει την αποστολή όλων των διαθέσιμων παρτίδων, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου ποιότητας. Δεν θέλουμε να υποθέσουμε εάν αυτές οι δόσεις προορίζονται για την ΕΕ ή όχι".

Εάν, τόνισε, "η εταιρεία επιθυμεί να εξαγάγει αυτές τις δόσεις από την Ένωση, θα πρέπει να υποβάλει αίτηση εξαγωγής στις ιταλικές αρχές. Παρατηρούμε έλλειψη διαφάνειας από την ΑΖ σχετικά με το πόσες δόσεις παρήγαγαν,  πού και για ποιον. Δεδομένου ότι δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών APA, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε την πλήρη διαφάνεια. Το ακριβές ποσό των δόσεων πρέπει να επιβεβαιωθεί από την ιταλική αρχή".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.