ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ-ΜΑΚΑΡΕΙΟ: Για στοχοποίησή της και «αρνητική κάλυψη» κάνει λόγο η ΠΑΣΥΝΟ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ-ΜΑΚΑΡΕΙΟ: Για στοχοποίησή της και «αρνητική κάλυψη» κάνει λόγο η ΠΑΣΥΝΟ

Για στοχοποίησή της και αρνητική κάλυψη από τα ΜΜΕ, κάνει λόγο η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών με αφορμή τα κρούσματα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

 
«Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία των γεγονότων στο ΝΑΜ ΙΙΙ, τα οποία έτυχαν αρνητικής κάλυψης από τα ΜΜΕ, καταγγέλλει κάθε προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών του κράτους και του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας στους επαγγελματίες υγείας και τη στοχοποίηση αριθμού νοσηλευτών, οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η συντεχνία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο νοσηλευτικός κλάδος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας του COVID - 19 έχει προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές, για περίθαλψη και νοσηλεία του κάθε πολίτη που χρήζει νοσηλείας υπό συνθήκες υποστελέχωσης, καταπόνησης, εξουθένωσης, απουσίας κινήτρων και, πολλές φορές, χωρίς ημέρα ανάπαυσης για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας COVID -19 στηρίξαμε την κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ασφάλειας των επαγγελματιών υγείας, με τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας και τη δημιουργία και εφαρμογή πρωτοκόλλων», συνεχίζει η  ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Επιπλέον, η συντεχνία υποστηρίζει πως «από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του εμβολιαστικού προγράμματος ανέδειξε και υποστήριξε προς το Υπουργείο Υγείας την ανάγκη να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης όλους τους νοσηλευτές, μαίες και επισκέπτριες υγείας, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας και προστασίας αυτών και των ασθενών.
 
«Για ακόμα μια φορά το μήνυμα της συντεχνίας είναι ότι, οι εμβολιασμοί έρχονται να ενισχύσουν το υγειονομικό προσωπικό για τη δική τους προστασία και την προστασία των ασθενών, στο πλαίσιο ενίσχυσης της μη βαριάς νόσησης και εκδήλωσης συμπτωμάτων καθώς και στον βαθμό μείωσης της μεταδοτικότητας».
 
Συνεχίζει σημειώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψει τη στοχοποίηση νοσηλευτών/νοσηλευτριών λόγω της επιλογής τους να μην εμβολιαστούν τη συγκεκριμένη περίοδο, κάτι το οποίο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους».
 
«Η θέση μας είναι ότι η απόφαση της επιλογής από τους επαγγελματίες υγείας και δη από τους νοσηλευτές δεν μπορεί να τεθεί υπό συνθήκες εκφοβισμού, τιμωρίας και διαπόμπευσης», αναφέρει και καταλήγει καλώντας «την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές μέσω της σωστής προσέγγισης και την ενίσχυση ενημέρωσης/διαφώτισης των επαγγελματιών υγείας να άρει τη διστακτικότητά τους σε σχέση με τον εμβολιασμό. Η όλη προσπάθειά θα μας βρει αρωγούς».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top