ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πρώτα στη Λεμεσό αν χρειαστούν τοπικά μέτρα - Σενάριο για συναγερμό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πρώτα στη Λεμεσό αν χρειαστούν τοπικά μέτρα - Σενάριο για συναγερμό

Διάφορα είναι τα σενάρια που εξετάζονται μέχρι να υπάρξει μια αποκρυσταλλωμένη εικόνα σχετικά με την πορεία της πανδημίας στο νησί μας.

Όπως αναφέρεται το πλέον απευκταίο εξ'αυτών αφορά κατάσταση 'συναγερμού' αφού σε περίπτωση που η αύξηση στην εισροή νοσηλευόμενων συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό και οδηγήσει τα νοσηλευτήρια σε οριακότερο σημείο θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή το πλάνο αυστηροποίησης.

Με τα όσα έχουμε καταφέρει να αλιεύσουμε πρόκειται για επιστροφή κάποιων εκ των περιορισμών με αποκλειστικό στόχο και σκοπό να υπάρξει μείωση του βαθμού θετικότητας αλλά κυρίως της διασποράς του ιού. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να 'χτυπηθεί' το πρόβλημα στη ρίζα του και αυτό καθίσταται αυτόματα η μείωση των επαφών. 

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται σε πρώτη φάση είναι κατά πόσο σε αυτό το ενδεχόμενο, τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι τοπικού ή οριζόντιου χαρακτήρα.

Όπως έχει τονιστεί και από επίσημα χείλη ο κυριότερος όγκος του προβλήματος εντοπίζεται στη Λεμεσό και δεν αποκλείεται με τα όσα έχουν εξαγγελθεί να παρθούν αποφάσεις με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα. 

Αξίζει ν'αναφέρουμε πως γίνεται προσπάθεια για να αποφευχθούν τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα, αφού αφενός στο πρότερο παράδειγμα Λεμεσού-Πάφου δε φαίνεται να υπήρξαν οι πρόνοιες για να λειτουργήσουν και να αποδώσουν υποδειγματικά και αφετέρου -πέραν της στοχοποίησης που νιώθουν ότι υφίστανται συγκεκριμένες περιοχές- τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Αυτό που τονίζεται όμως ευθαρσώς είναι πως ο δείκτης που καθορίζει τις όποιες χαλαρώσεις ή αυστηροποιήσεις δεν είναι ουσιαστικά τα ημερήσια περιστατικά αλλά ο αριθμός νοσηλευόμενων και ο ρυθμός εισροής στα νοσηλευτήρια με το σύστημα υγείας να δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση την ώρα που Υπουργείο Υγείας και ΟκΥπΥ κάνουν συντονισμένες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό περισσότερες κλίνες σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE