ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση για έξι μέρες οι απατεώνες που έκλεψαν την παπαδιά - Αναζητείται επίσης και το χρηματικό ποσό των 13 χιλιάδων ευρώ

Υπό κράτηση  για έξι μέρες οι απατεώνες που έκλεψαν την παπαδιά - Αναζητείται επίσης και το χρηματικό ποσό των 13 χιλιάδων ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα εξαήμερης κράτησης εναντίον γυναίκας 45 χρόνων και του γιου της 18 χρόνων,για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας για τα αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαΐου στην Κοινότητα Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, τη Δευτέρα 5 Μαΐου γύρω στις δέκα το βράδυ ο ιερέας των Τρούλλων κατήγγειλε στον αστυνομικό σταθμό Αθηένου ότι γύρω στις πέντε το απόγευμα, ενώ η σύζυγος του βρισκόταν μόνη στην οικία της, την επισκέφθηκαν μία γυναίκα 40 περίπου ετών και ένας νεαρός 18 περίπου ετών τον οποίο σύστησε ως γιο της και ζήτησαν ελεημοσύνη. Όπως ανέφερε ο ιερέας η συγκεκριμένη γυναίκα επισκεπτόταν τακτικά τη σύζυγο του και ζητούσε ελεημοσύνη.

Ενώ οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο σαλόνι της οικίας και συνομιλούσαν σε κάποια στιγμή ο νεαρός αποχώρησε, λέγοντας ότι ήθελε να πάει τουαλέτα. Λίγα λεπτά αργότερα ο νεαρός επέστρεψε και είπε ότι ένοιωθε εντόνους πόνους στην κοιλιά και ότι ήθελε να επισκεφθεί γιατρό. Η σύζυγος του ιερέα έδωσε στην γυναίκα 10 ευρώ και μαζί με το νεαρό έφυγαν με αυτοκίνητο σαλούν χρώματος κόκκινου.

Γύρω στις δέκα το βράδυ ο ιερέας επέστρεψε στο σπίτι του και διαπίστωσε ότι από το συρτάρι κομοδίνου του υπνοδωματίου έλειπαν δυο μαύρα τσαντάκια, που είχαν διάφορα χαρτονομίσματα  σε ευρώ, αγγλικές λίρες και αυστραλιανά δολάρια συνολικής αξίας 20 περίπου χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα αποτελούσαν προϊόν εράνων για αγορά εικόνων για την εκκλησία Ρόδο των Αμάραντων που ανεγείρεται στη Κοινότητα.

Τα δύο τσαντάκια εντοπίστηκαν χθες το πρωί στο υπνοδωμάτιο του ιερέα πεταμένα κάτω από το ντουλάπι, αλλά έλειπαν όλα τα χρήματα.

Μετά από πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία, χθες το μεσημέρι μέλη της Δύναμης εντόπισαν τη γυναίκα στο σπίτι της και η περιγραφή της έμοιαζε εντελώς με την περιγραφή που έδωσε η σύζυγος του ιερέα. Ανακρινόμενη η γυναίκα παραδέχθηκε προφορικά ότι με το γιο της επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη ώρα την οικία του ιερέα για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, ότι η σύζυγος του της έδωσε δέκα ευρώ αλλά αρνήθηκε ότι έκλεψε τα χρήματα από το υπνοδωμάτιο. Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της όπου εντοπίστηκε το ποσό των 260 ευρώ ενώ από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο της δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

Ο 18χρονος εντοπίστηκε από την Αστυνομία λίγο αργότερα στο σπίτι όπου διαμένει προσωρινά στη Λάρνακα και από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε το ποσό των 175 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα.

Μητέρα και γιος μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρινόμενοι προφορικά παραδέχθηκαν ότι διέπραξαν την κλοπή και η γυναίκα ανέφερε ότι μέρος των χρημάτων τα έδωσε στη 24χρονη κόρη της, λέγοντας της μάλιστα ότι αυτά αποτελούσαν προϊόν κλοπής.

Η μητέρα και ο γιος προέβησαν σε θεληματικές καταθέσεις όπου ανέφεραν τα γεγονότα όπως τα κατήγγειλε ο ιερέας στην Αστυνομία. Η γυναίκα είπε πως όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο ο νεαρός της έδωσε τα χρήματα που πήρε από το υπνοδωμάτιο και όταν τα μέτρησε βρήκε ότι ήταν 1150 ευρώ. Η γυναίκα είπε ότι πήρε 650 ευρώ και τα υπόλοιπα τα πήρε ο νεαρός. Από τα 650 ευρώ έδωσε τα 140 ευρώ στην κόρη της ενώ ξόδεψε 100 ευρώ σε τόμπολα και άλλα 100 ευρώ έδωσε στον πρώην σύζυγο της.


Ο νεαρός στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η μητέρα του, του είπε να βρει τρόπο να μπει στο υπνοδωμάτιο για να βρει χρήματα να κλέψει. Πρόσθεσε πως όταν μπήκε στο υπνοδωμάτιο βρήκε τρία τσαντάκια στο συρτάρι του κομοδίνου. Άνοιξε το ένα και βρήκε μια δέσμη χαρτονομισμάτων την οποία πήρε ενώ δεν άνοιξε τα άλλα δυο, τα οποία πέταξε κάτω από το ντουλάπι του δωματίου  και το τρίτο πάνω σε τοίχο εντός της τουαλέτας.

Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν ο νεαρός έδωσε τα χρήματα στη μητέρα του, η οποία αφού τα μέτρησε του έδωσε τα μισά. Όταν αυτός τα μέτρησε βρήκε ότι ήταν 9 χιλιάδες ευρώ από τα οποία τις 7 χιλιάδες έδωσε στον αδελφό του να του τα φυλάξει, λέγοντας του ότι τα κέρδισε σε τόμπολα ενώ τις άλλες δύο χιλιάδες ευρώ τις ξόδεψε, όπως είπε, με φίλους του στην Αγία Νάπα.

Στην Αστυνομία κλήθηκε ο αδελφός του νεαρού ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του 18χρονου και παρέδωσε το ποσό των 6.450 ευρώ. Στην Αστυνομία κλήθηκε επίσης η αδελφή του νεαρού που ανέφερε ότι η μητέρα της, της έδωσε 140 ευρώ από τα οποία παρέδωσε τα 40 στην Αστυνομία ενώ τα υπόλοιπα τα ξόδεψε. Ανέφερε μάλιστα ότι γνώριζε πως τα χρήματα που της έδωσε η μητέρα της ήταν προϊόν κλοπής.

Εναντίον της μητέρας και του γιου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και συνελήφθηκαν από την Αστυνομία. Το συνολικό ποσό που εντοπίστηκε μέχρι στιγμής ανέρχεται στις 6.925 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον των δύο υπόπτων, υπαλλήλους σε νυχτερινά υποστατικά της Αγίας Νάπας και υπαλλήλους και θαμώνες υποστατικού όπου διεξάγεται τόμπολα. Επίσης αναζητείται το υπόλοιπο κλαπέν χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 13 χιλιάδες ευρώ.

Το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα για κράτηση των δύο υπόπτων για έξι ημέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top