Η Νότια Αφρική σκοπεύει να εμβολιάζει 200 χιλιάδες πολίτες καθημερινώς από τον Μάιο

Η Νότια Αφρική σκοπεύει να εμβολιάζει 200 χιλιάδες πολίτες καθημερινώς από τον Μάιο

Η Νότια Αφρική σχεδιάζει να εμβολιάζει καθημερινά κατά του κορωνοϊού έως και 200.000 πολίτες από τις αρχές Μαΐου περίπου, γράφει σήμερα η Sunday Times επικαλούμενη τον Υπουργό Υγείας της χώρας Ζουέλι Μχίζε. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα δημιουργηθούν πάνω από 2.000 εμβολιαστικά κέντρα. Το σχέδιο βασίζεται στην αναμενόμενη παραλαβή της πρώτης παρτίδας 2,8 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson στο τέλος Απριλίου, αναφέρει η ίδια πηγή.

Το Υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει.

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην αφρικανική ήπειρο. Έχει καταγράψει τόσο τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Αφρική, πάνω από 1,5 εκατομμύριο, όσο και θανάτων, περισσότερους από 50.000 νεκρούς.

Η εκστρατεία εμβολιασμού εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί μόλις 231.605 άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή. Τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπουν τον εμβολιασμό 40 εκατομμυρίων ανθρώπων ή αλλιώς των δύο τρίτων του πληθυσμού.

Έπειτα από την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca τον Φεβρουάριο η Νότια Αφρική ξεκίνησε να εμβολιάζει τους υγειονομικούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech, που γίνεται σε δύο δόσεις, έπειτα από διμερείς διαπραγματεύσεις με τις παραλαβές να επιταχύνονται από το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σημείο καμπής στις διαπραγματεύσεις - Η πρώτη συνάντηση των Χριστοδουλίδη-Ερχουρμάν και η καθοριστική αμερικανική διάσταση

Κυπριακό: Σημείο καμπής στις διαπραγματεύσεις - Η πρώτη συνάντηση των Χριστοδουλίδη-Ερχουρμάν και η καθοριστική αμερικανική διάσταση

Μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος ανοίγει για το Κυπριακό, με δύο παράλληλες εξελίξεις να αναβαθμίζουν τη διπλωματική κινητικότητα γύρω από το εθνικό ζήτημα: Την επικείμενη πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον νέο κατοχικό ηγέτη και την ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE