ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πάμε για 3ο SMS μόνο Σαββατοκύριακα -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πάμε για 3ο SMS μόνο Σαββατοκύριακα -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η συζήτηση γύρω από τις κατ’εξαίρεση μετακινήσεις και τα μηνύματα στο 8998 ήταν από αυτές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον με τις προτάσεις και τα σενάρια να είναι αρκετά.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως τα τρία πρώτα σενάρια αφορούσαν Α) συνέχιση της διάδοχης κατάστασης για άλλες 2 βδομάδες (με 2 SMS), Β) Αύξηση των γραπτών μηνυμάτων στο 8998 σε 3 και Γ) Κατάργηση του 8998 και ελεύθερη μετακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline επί τάπητος τέθηκε και νέο σενάριο που προκρίνει την αύξηση των μηνυμάτων από 2 σε 3, αλλά μόνο το Σαββατοκύριακο.

Με μία πιο ψύχραιμη ματιά κάτι τέτοιο ίσως είναι και το σοφότερο να συμβεί στην παρούσα φάση για διάφορους λόγους. Θεωρείται πως τις καθημερινές, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών διαθέτει χαρτί μετακίνησης από και προς το χώρο εργασίας, ενώ με αυτό δίνεται η δυνατότητα και για μετάβαση σε σούπερμαρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία κτλ χωρίς να χρειαστεί η αποστολή μηνύματος.

Από την άλλη το Σαββατοκύριακο, ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ περισσότερος με αποτέλεσμα τα 2 SMS να μοιάζουν... λίγα αφού επί της ουσίας παρέχουν συνολικά 6(!) ώρες ελευθερίας.

Με αυτό τον τρόπο -και αν τελικά προκριθεί και ισχύσει μία τέτοια σύσταση- αφενός διασφαλίζεται η συνέχιση των συγκεκριμένων επαφών, χωρίς να φτάνουμε σε σημείο απεριόριστων μετακινήσεων και αφετέρου διασφαλίζεται πως το Σαββατοκύριακο θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα χρησιμοποιώντας το έξτρα SMS.

Ίδωμεν...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top