ΕΔΕΚ: Μυριάνθους και Χαννίδης ζητούν το μητρώο των μελών του κόμματος
Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα στην ΕΔΕΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου.
Από τη διερεύνηση που έγινε από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και την Ομάδα Ιχνηλάτησης, προκύπτει ότι η μετάδοση έγινε από ασθενή, ο οποίος ήταν αρνητικός κατά την εισαγωγή του και θετικοποίησε στη συνέχεια. Σημειώνεται ότι το άτομο νοσηλεύεται λόγω άλλων νοσημάτων.
Το συγκεκριμένο άτομο εμπίπτει στις ευπαθείς ομάδες, και βάσει του σχεδιασμού είχε λάβει την 1η δόση του εμβολίου.
Με αφορμή διάφορες αναφορές, διευκρινίζεται εκ νέου ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση αφού ακόμα και εάν παρουσιαστούν συμπτώματα, είναι ήπιας μορφής. Από τις μελέτες και τη βιβλιογραφία, γνωρίζουμε ότι μέχρι να αναπτυχθεί ανοσία μετά τον εμβολιασμό, τα άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο μπορούν να νοσήσουν και να αναπτύξουν ήπιας μορφής συμπτώματα. Για αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και αποστασιοποίησης, να χρησιμοποιείται μάσκα και να εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις