Γιατί τα κουνούπια σας τσιμπάνε περισσότερο από άλλους ανθρώπους

Γιατί τα κουνούπια σας τσιμπάνε περισσότερο από άλλους ανθρώπους

Αν θεωρείτε ότι είστε «γλυκοαίματοι» ή το μεθυστικό σας άρωμα είναι οι λόγοι που προσελκύετε τα κουνούπια, το παρακάτω κείμενο θα σας αλλάξει γνώμη.

Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί τα κουνούπια με τσιμπάνε περισσότερο από άλλους ανθρώπους» μπορεί να συνδέεται με τις βρώμικες κάλτσες, 200 ζευγάρια εκ των οποίων χρησιμοποιούνται από ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου για να διαπιστωθεί εάν η έλξη κουνουπιών είναι γενετική.

Τα ζευγάρια κάλτσας προέρχονταν από ζευγάρια πανομοιότυπων και μη ταυτόσημων διδύμων.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν τις κάλτσες στους εθελοντές και κάποια κουνούπια σε μια σήραγγα αέρα.

Με αυτόν τρόπο οι επιστήμονες ελπίζουν να δουν ποια πόδια παράγουν απωθητικά και ελκυστικά χημικά προϊόντα στα κουνούπια.

Τα δίδυμα χρησιμοποιήθηκαν καθώς μια προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε ότι τα κουνούπια προτιμούσαν τα ταυτόσημα δίδυμα από τα μη ταυτόσημα δίδυμα.

Ο James Logan, ο οποίος ξεκίνησε το έργο τον Ιούνιο του 2017, δήλωσε στον Scientific American:

«Γνωρίζουμε πολύ λίγα για τη γενετική του τι μας κάνει ελκυστικούς στα κουνούπια. Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους μηχανισμούς που βοηθούν να αλλάξουμε τις οσμές του σώματός μας ώστε να μας κάνουν περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικούς στα κουνούπια.

Η ελπίδα είναι ότι με τον εντοπισμό ορισμένων γονιδίων που μπορεί να παράγουν χημικές, αποκρουστικές ουσίες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μορφή απωθητικής φαρμακευτικής αγωγής με βάση αυτά τα χημικά.

Προηγούμενη έρευνα έχει ανακαλύψει ότι τα κουνούπια προτιμούν τους ανθρώπους που δημιουργούν ορισμένους τύπους οξέος, όπως το ουρικό οξύ και τις έγκυες γυναίκες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE