Κορωνοϊός: Η Γερμανία παραιτείται από 558.000 εμβόλια - Ζητά ισότιμη προσφορά εμβολίων

Κορωνοϊός: Η Γερμανία παραιτείται από 558.000 εμβόλια - Ζητά ισότιμη προσφορά εμβολίων

«Πρόκειται για σημαντικό μήνυμα μέσα στην πανδημία, ότι μια μεγάλη πλειοψηφία στην ΕΕ δείχνει αλληλεγγύη προς κάποιες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την έλλειψη εμβολίων», δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος στην εφημερίδα BILD

Η Γερμανία παραιτείται από 558.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη προσφορά εμβολίων σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού τους.

Σύμφωνα με την Berliner Morgenpost, τα κράτη μέλη σκοπεύουν να συγκεντρώσουν περίπου 2,8 εκατομμύρια εμβόλια, προκειμένου να τα διαθέσουν στην Εσθονία, την Λετονία, την Σλοβακία, την Κροατία και την Βουλγαρία. Οι χώρες αυτές βασίστηκαν ιδιαίτερα στο εμβόλιο της AstraZeneca και οι καθυστερήσεις στην παράδοση προκαλούν σοβαρές συνέπειες στην πορεία ανοσοποίησης του πληθυσμού τους. Οι μόνες χώρες που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι η Αυστρία, η Τσεχία και η Σλοβενία

«Πρόκειται για σημαντικό μήνυμα μέσα στην πανδημία, ότι μια μεγάλη πλειοψηφία στην ΕΕ δείχνει αλληλεγγύη προς κάποιες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την έλλειψη εμβολίων», δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι «τρεις χώρες μένουν εκτός και αρνούνται αυτή τη χειρονομία».

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».