ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η ξάδελφη της βασίλισσας

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άπιστος Ελληνας σύζυγος της Ελισάβετ -Οι 12 ερωμένες του, σταρ του Χόλιγουντ, η ξάδελφη της βασίλισσας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο πρίγκιπας Φίλιππος, έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια.

Στη βιογραφία με τίτλο «Prince Philip Revealed», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου, η συγγραφέας και γνώστης της βασιλικής οικογένειας, Ιγκριντ Σούερντ, δίνει μια ματιά στις ιστορίες απιστίας του πρίγκιπα Φίλιππου. Σε ένα από τα στιγμιότυπα που δημοσιεύει αποκλειστικά η «Daily Mail», αναφέρεται στη στιγμή που ο πρίγκιπας Φίλιππος έμαθε πως η νεαρή σύζυγός του θα γινόταν βασίλισσα της Αγγλίας.

«Εμοιαζε απολύτως σοκαρισμένος, σαν να είχε καταρρεύσει ολόκληρος ο κόσμος μέσα του», θυμάται ο φίλος του Μάικ Πάρκερ, ο οποίος ήταν στην Κένυα με το βασιλικό ζεύγος όταν έφτασε η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του βασιλιά Γεωργίου 6ου. «Αντιλήφθηκε αμέσως ότι το ειδύλλιο της ζωής του και η κοινή τους ζωή έφτανε στο τέλος της. Εβαλε μια εφημερίδα στο πρόσωπό του και έμεινε έτσι για περίπου 5 λεπτά», θυμάται η Πάμελα Μαουντμπάτεν, η προσωπική βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ. «Το σοκ του τι είχε συμβεί και το μέγεθος των συνεπειών τον είχε συνεπάρει».

Η στιγμή που ο πρίγκιπας Φίλιππος έχασε για πάντα τη «ζωή» του
Η νέα βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος πέταξαν κατευθείαν για το Λονδίνο για να βρουν ένα έθνος σε πένθος. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα είχαν κλείσει και οι αθλητικοί αγώνες είχαν ακυρωθεί.

«Ηταν συγκινητική η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ όταν κατέβαινε τα σκαλιά του αεροσκάφους, με το ιδιωτικό συμβούλιο να παρατάσσεται για να τη συναντήσει», θυμάται ο πρώην διπλωμάτης Εβελιν Σάκμπεργκ. Ο πρίγκιπας Φίλιππος περίμενε τη σειρά του για να βγει από το αεροπλάνο. Ηξερε πλέον πως τώρα θα είχε έναν υποστηρικτικό ρόλο στο πλευρό της γυναίκας του. Ο ρόλος του ως αρχηγός της οικογένειας είχε αλλάξει για πάντα. Χρόνια αργότερα, θυμάται: Υποθέτω ότι γέμισα αυτή τη θέση. Ο κόσμος ερχόταν σε μένα και με ρωτούσε τι να κάνει. Το 1952 όμως, όλο αυτό άλλαξε, πολύ-πολύ γρήγορα».

Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα στην Κένυα είχε χάσει την πολύτιμη ανεξαρτησία του, την ευτυχισμένη οικογενειακή του ζωή με τη σύζυγο και τα δύο μικρά παιδιά τους, τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Αννα, στο Κλάρενς Χάουζ και τις ελπίδες του να συνεχίσει την επιτυχημένη καριέρα του στο ναυτικό. Ενας άνθρωπος χωρίς την αυτοπεποίθησή του μπορεί να είχε καταρρεύσει. Ο Φίλιππος όμως όχι.

Στο περιθώριο ο πρίγκιπας Φίλιππος -Κανείς δεν του έδινε σημασία
Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε τους πρώτους μήνες της βασιλείας της Ελισάβετ χωρίς διάθεση, βιώνοντας αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν «καθυστερημένο συναισθηματικό σοκ». Μικρά πράγματα στη νέα του ζωή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον ενοχλούσαν: Δεν μπορούσε να αντέξει την γκάιντα που έπαιζε κάθε πρωί κάτω από το παράθυρο της βασίλισσας Ελισάβετ, για παράδειγμα, και μισούσε το γεγονός πως κανείς δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού μαζί του απευθείας, αλλά έπρεπε να συνεννοηθεί με το προσωπικό του.

Ως νέα μονάρχης, η βασίλισσα είχε πλέον πολλά καθήκοντα, από τα οποία είχε αποκλειστεί ο πρίγκιπας Φίλιππος. Είχε τις εβδομαδιαίες συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και κάθε μέρα λάμβανε κουτιά γεμάτα κρατικά έγγραφα: τα πρακτικά των υπουργικών συναντήσεων, τηλεγραφήματα του γραφείου εξωτερικών, έγγραφα και σχέδια, κανένα από τα οποία δεν έδειχνε στον σύζυγό της. «Ηταν απίστευτα δύσκολο γι’ αυτόν», είπε ο Μάικ Πάρκερ. «Στο Ναυτικό ήταν ο καπετάνιος του δικού του πλοίου, κυριολεκτικά. Στο Κλάρενς Χάουζ έκανε πάλι ό,τι ήθελε. Αλλά όταν μετακόμισε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όλα αυτά άλλαξαν».

Κάτι άλλο που τον ενοχλούσε πολύ ήταν ότι το παλάτι στελεχωνόταν από αυλικούς που λογοδοτούσαν μόνο στη βασίλισσα Ελισάβετ. «Ο Φίλιππος ήταν συνεχώς στο παρασκήνιο, κανείς δεν του έδινε σημασία», είπε ο Πάρκερ. «Ηταν απαράδεκτο».

Η ύστατη προσβολή
Ενα άλλο «χτύπημα» ήταν όταν του ανακοινώθηκε -μετά από απόφαση των αξιωματούχων- πως τα παιδιά τους θα έπρεπε να φέρουν το όνομα Γουίνδσορ -από την οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ- και όχι το δικό του, που ήταν Μαουντμπάτεν. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν έξαλλος και πληγώθηκε βαθύτατα. «Είμαι ο μόνος άνθρωπος που δεν επιτρέπεται να δώσει το όνομά του στα παιδιά του», είχε πει εκείνη την εποχή. «Τον πείραξε πολύ», θυμάται η κοντέσσα Μαουντμπάτεν. «Είχε εγκαταλείψει τα πάντα και τώρα αυτό, η ύστατη προσβολή. Ηταν δυστυχισμένος για πολύ καιρό».

Μια πρόσκληση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ήταν ακριβώς το τονωτικό που χρειαζόταν ο ακαταμάχητος Φίλιππος. Με την υποστήριξη της βασίλισσας Ελισάβετ, ξεκίνησε για μια περιοδεία 40.000 μιλίων στην Κοινοπολιτεία με το πλοίο «Royal Yacht Britannia».

Η περιοδεία στην Αυστραλία και οι φήμες για εξωσυζυγική σχέση του πρίγκιπα Φίλιππου
Το εκτεταμένο ταξίδι, το οποίο περιελάμβανε τη Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Φόκλαντ, σήμαινε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος θα έλειπε μακριά από την οικογένειά του από τα μέσα Οκτωβρίου του 1956 μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 1957. Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να μην ήταν απόλυτα χαρούμενη με την ιδέα αυτή, αλλά ήταν ο τρόπος της για να αναγνωρίσει τη θυσία του συζύγου της, να εγκαταλείψει δηλαδή τη ναυτική του καριέρα για να τη στηρίξει. Ηταν μια ευκαιρία γι’ αυτόν να κάνει ό,τι του άρεσε πολύ: να είναι στη θάλασσα και να έχει τον έλεγχο της ζωής του. Ο παλιός του φίλος από το Ναυτικό, Μάικ Πάρκερ, τον συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ τον αποχαιρετούσε, δεν φανταζόταν τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στο μέλλον. Τα οποία δεν άργησαν να εμφανιστούν. Ο Πάρκερ περνούσε πολύ χρόνο μακριά από τη σύζυγό του, Ιλέιν, και τελικά ξεκίνησε μια εξωσυζυγική σχέση, την οποία και ανακάλυψε εκείνη. Συμφώνησαν πως καμία αναφορά στην κατάσταση αυτή δεν θα δημοσιευόταν, αλλά λίγο καιρό αφότου είχε ξεκινήσει το ταξίδι του με τον πρίγκιπα Φίλιππο, οι δικηγόροι της Ιλέιν επέλεξαν να ανακοινώσουν τον χωρισμό τους σε έναν δημοσιογράφο.

Αρκετό καιρό πριν, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες -έφτασαν μέχρι και τον αμερικανικό Τύπο- πως ο δούκας του Εδιμβούργου είχε κι αυτός σχέση με μια άλλη γυναίκα, την οποία συναντούσε συχνά στο διαμέρισμα ενός υπαλλήλου του. Ηταν η απόλυτη καταστροφή για τις δημόσιες σχέσεις. Η ιστορία του Πάρκερ μπορούσε να θαφτεί, του πρίγκιπα Φίλιππου όμως όχι.

Όταν ο γραμματέας Τύπου της βασίλισσας Ελισάβετ, Ρίτσαρντ Κολβίλ αρνήθηκε δημοσίως τις φήμες για την σχέση του πρίγκιπα, η δήλωση αυτή πυροδότησε περαιτέρω τις ιστορίες. Στο τέλος της περιοδείας, η βασίλισσα Ελισάβετ πέταξε στην Πορτογαλία για να συναντήσει τον σύζυγό της, όπως είχε προγραμματίσει. Κατά την διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε αποκτήσει γένια τα οποία ξύρισε πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της βασίλισσας. Εκεί, βρήκε τους πάντες, ακόμη και την γυναίκα του, να φορούν ψεύτικα μουστάκια.

Όταν το βασιλικό ζεύγος βγήκε από το αεροπλάνο για να μιλήσει με δημοσιογράφους μετά την προσγείωσή του στη Βρετανία, χαμογελούσαν ευτυχισμένοι. Το αμερικανικό περιοδικό Time, έγραψε τότε πως αυτό ήταν «το σημάδι πως όλα ήταν καλά, που εξαπλώθηκε στις τέσσερις γωνιές της Γης».

Αμέτρητες ιστορίες για την ερωτική ζωή του Φίλιππου -Με ηθοποιούς και αριστοκράτισσες
Αλλά ο Πάρκερ αργότερα παραδέχτηκε πως ο δούκας του Εδιμβούργου ήταν έξαλλος με τις φήμες και τη δημοσιότητα. «Ήταν πολύ, πολύ θυμωμένος» είπε. Και αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που ο πρίγκιπας Φίλιππος, ένιωθε έτσι. Με τα χρόνια κυκλοφόρησαν αμέτρητες ιστορίες για σχέσεις με άλλες γυναίκες. Αριστοκράτισσες, ηθοποιοί και ακόμη και μακρινά μέλη της οικογένειας έχουν συνδεθεί με το όνομά του.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ούτε μία ένδειξη για τις υποτιθέμενες εξωσυζυγικές σχέσεις του. Αλλά οι ιστορίες επαναλαμβάνονται σε σημείο που ο κόσμος τείνει να πιστέψει ότι είναι αλήθεια.

Η σχέση (;) με την ηθοποιό Πατ Κίρκγουντ
Ένα πρωταρχικό παράδειγμα αυτού είναι η φερόμενη σχέση του πρίγκιπα Φίλιππου με την ηθοποιό Πατ Κίρκγουντ, κάποτε την υψηλότερα αμειβόμενη ηθοποιό του Λονδίνου.


Η ηθοποιός Πατ Κίρκγουντ, για την οποία πολλοί έλεγαν ότι είχε σχέση με τον πρίγκιπα Φίλιππο
Το 1948, η Πατ έβγαινε με τον φίλο του πρίγκιπα Φίλιππου και φωτογράφο Στέρλινγκ Ναούμ, γνωστό με το επαγγελματικό του όνομα, Μπάρον. Ένα βράδυ ο Μπάρον πήρε τον Φίλιππο και έναν άλλο φίλο του για να γνωρίσουν την Πατ στο καμαρίνι της μετά από μια παράσταση στο London Palladium. Αργότερα, όλοι μαζί πήγαν σε ένα κλαμπ, όπου ο Φίλιππος είχε μονοπωλήσει την Πατ στην πίστα. Η βραδιά έκλεισε με τον Μπάρον να φτιάχνει ομελέτα για όλους στο διαμέρισμά του.

Με βάση αυτή την μοναδική βραδιά, ένας μύθος κυκλοφορεί εδώ και 50 χρόνια πως η Πατ ήταν η ερωμένη του πρίγκιπα Φίλιππου. Η ίδια είχε πει κάποτε σε έναν δημοσιογράφο: «Θα είχα μια πιο ευτυχισμένη και ευκολότερη ζωή εάν ο πρίγκιπας Φίλιππος, αντί να έρθει απρόσκλητο στο καμαρίνι μου, είχε πάει στο σπίτι του στην έγκυο σύζυγό του εκείνο το βράδυ».

Χωρίς να υπάρχουν οποιασδήποτε αποδείξεις, πολλές από τις ιστορίες που περιβάλλον την υποτιθέμενη ερωτική ζωή του πρίγκιπα Φίλιππου δεν είναι παρά ένας συνδυασμός κερδοσκοπίας, υπονοούμενων και καθαρής φαντασίας, όπως γίνεται και στην σειρά του Netflix, «The Crown».

Είχε σχέση με την μπαλαρίνα Γκαλίνα Ουλάνοβα;
Ο συγγραφέας και οι παραγωγοί της σειράς πρόσθεσαν στην ιστορία τους μια σχέση του 1957 μεταξύ του Φίλιππου και της Γκαλίνα Ουλάνοβα, μιας από τις μεγαλύτερες μπαλαρίνες του 20ου αιώνα.


Η μπαλαρίνα Γκαλίνα Ουλάνοβα
Ο Φίλιππος δεν είναι γνωστός για την αγάπη του για το μπαλέτο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως συναντήθηκε ποτέ με την Γκαλίνα. Αλλά στην τηλεοπτική σειρά, λέγεται πως η μπαλαρίνα του έδωσε μια φωτογραφία της, με τον ίδιο να είναι αρκετά ανόητος για να την κουβαλά μαζί του, μέχρι που την είδε η βασίλισσα Ελισάβετ -ένα σενάριο που ξεπερνά τη φαντασία.

Στη σειρά, ο πρίγκιπας Φίλιππος συνδέεται με τα άγρια πάρτι που έκανε ο Στέφεν Γουόρντ, βασική προσωπικότητα του σεξουαλικού σκανδάλου Profumo του 1963. Μετά την αυτοκτονία του Γουόρντ, μια σειρά σχεδίων που είχε κάνει και βρέθηκαν, περιελάμβαναν πορτρέτα πολλών γνωστών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Φίλιππου, κανένας εκ των οποίων δεν είχε ποζάρει πραγματικά γι’ αυτόν. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να συνδέει τον δούκα με τον Γουόρντ ή να υποδεικνύει πως παραβρέθηκε σε κάποιο από τα πάρτι του.

Λάτρευε τις όμορφες γυναίκες και ήθελε να περιβάλλεται διαρκώς από αυτές
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο πρίγκιπας Φίλιππος ζούσε μια μοναστική ζωή. Όλοι οι βιογράφοι του συμφωνούν πως ανεξάρτητα από την αλήθεια ή όχι των διαφόρων φημών, σίγουρα απολαμβάνει την συντροφιά των όμορφων γυναικών.

Οι γυναίκες στο γραφείο του ήταν πάντα ελκυστικές και καλλίγραμμες. Όταν ο Φίλιππος μπαίνει σε ένα δωμάτιο, θα προσεγγίσει πάντα την πιο ελκυστική γυναίκα μέσα σε αυτό και θα αρχίσει να συνομιλεί μαζί της.

Είναι εξαιρετικός χορευτής και δεν το πολυσκέφτεται όταν χορεύει με τις γυναίκες άλλων όλο το βράδυ σε ένα πάρτι. «Έχει καταπληκτικό ρυθμό» είπε μία από τις στενές του φίλες. «Μπορεί να χορεύει ακόμη και ροκ». «Όταν χορεύεις με έναν ελκυστικό άνδρα, πλησιάζεις πολύ κοντά του και ο Φίλιππος σίγουρα σου δίνει μεγάλη προσοχή. Κατηγορείται πως είχε όλες αυτές τις σχέσεις, αλλά με βάση την δική μου εμπειρία, τον πιστεύω όταν μου λέει ότι δεν ισχύουν».

Υπάρχουν πολλές γυναίκες με τις οποίες ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε πολύ φιλικές σχέσεις για πολλά χρόνια. Όλες τους ήταν νεότερες από αυτόν, πολύ όμορφες και μέλη της αριστοκρατίας. Ο Φίλιππος, επίσης πάντα μεριμνούσε ώστε στις λίστες των επισκεπτών στο Σάντριγχαμ ή στο Μπαλμόραλ να περιλαμβάνουν τουλάχιστον μια γυναίκα που θεωρούσε ελκυστική.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, από την πλευρά της, ήταν πάντα ανεκτική ως προς αυτό το θέμα. Είναι πιθανό ότι απλώς αγνοούσε τις φήμες σχετικά με τον άντρα της. Ήταν σίγουρη για την αγάπη του και λίγο ή πολύ φέρεται να είπε κάποτε: «Οι άντρες θα είναι πάντα άντρες». Αυτή ήταν η στάση της. Αυτό δεν σήμαινε ότι δεν πληγωνόταν, αλλά δεν το έδειχνε.

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, εξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ
Η εξαδέλφη της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ήταν μία από τις πρώτες στενές φίλες του πρίγκιπα Φίλιππου ως παντρεμένος. Ηταν 15 χρόνια νεότερη και παράνυμφος στον γάμο του. Σε αντίθεση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, που δεν ενδιαφερόταν για την ιστιοπλοΐα, η Αλεξάνδρα απολάμβανε αυτό το άθλημα. Όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος την κάλεσε κάποτε να τον ακολουθήσει στο Britannia για την εβδομάδα Cowes, εκείνη δέχτηκε με χαρά.


Η βασίλισσα Ελισάβετ με την εξαδέλφη της, πριγκίπισσα Αλεξάνδρα
Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Αλεξάνδρα ανέπτυξαν μια στενή φιλία και γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως είχαν σχέση -προκαλώντας μάλιστα διαμάχες με τον σύζυγό της, Ανγκους Ογκιλβί. Αλλά όπως και οι άλλες ιστορίες, ποτέ δεν τεκμηριώθηκε.

Η φωτογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου με την πετσέτα στη μέση και τη δούκισσα του Αμπερορν με μαγιό
Η Σάκα, δούκισσα του Αμπερορν, που ήταν 25 χρόνια νεότερη από τον πρίγκιπα Φίλιππο, ήταν άλλη μία στενή φίλη του. Οι φήμες μιας σχέσης άρχισαν να κυκλοφορούν το 1987, όταν μια εφημερίδα δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρίγκιπα, φορώντας μόνο μία πετσέτα γύρω από τη μέση του, με το χέρι του γύρω από τη δούκισσα, που φορούσε μαγιό.

Οι φήμες ήθελαν τον πρίγκιπα Φίλιππο να έχει σχέση και με την ηθοποιό Μερλ Ομπερον
Η Σάκα κάποτε εξήγησε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει στον Φίλιππο πολλά περιθώρια». Είπε μάλιστα στον βιογράφο Τζιλς Μπράντρεθ πως είχε μια παθιασμένη φιλία με τον Φίλιππο για περισσότερα από 25 χρόνια. «Δεν ήταν σίγουρα μια πλήρη σχέση», είχε δηλώσει. «Ποτέ δεν κοιμήθηκα με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Μπορεί στον κόσμο να έβγαινε κάτι τέτοιο. Είναι περίπλοκο και ταυτόχρονα πολύ απλό. Θέλει έναν σύντροφο, κάποιον για να μοιραστεί τις πνευματικές του αναζητήσεις».

Ερωτηθείσα εάν πίστευε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε κοιμηθεί ποτέ με κάποια από τις συντρόφους του, είπε: «Αμφιβάλλω. Αλλά είναι άνθρωπος. Ποιος ξέρει; Εγώ δεν ξέρω».

Η Σάρα Μπράντφορντ, η σεβαστή βιογράφος, είπε στον Μπράντρεθ: «Ο δούκας του Εδιμβούργου είχε σχέσεις, ναι, ολοκληρωμένες σχέσεις και περισσότερες από μία. Είχε σχέσεις και η βασίλισσα το αποδεχόταν. Νομίζω πως πιστεύει ότι έτσι είναι οι άνδρες. Ο Φίλιππος και η Σάκα Αμπερκορν σίγουρα είχαν μια σχέση. Χωρίς αμφιβολία». Και πάλι όμως, πρόκειται για μια άποψη, η οποία δεν στηρίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία.

Η σχέση του πρίγκιπα Φίλιππου με την Πένι Ρόμσεϊ -Φίλοι ή κάτι παραπάνω;
Η πιο πρόσφατη σύντροφος του πρίγκιπα Φίλιππου ήταν η πρώην Πένι Ρόμσεϊ, τώρα κοντέσσα Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας. Ξανθιά, λεπτή και εντυπωσιακά όμορφη, η Πένι, 32 χρόνια μικρότερη του Φίλιππου, γνωρίζει τον δούκα εδώ και δεκαετίες και συμμετείχε μαζί του σε αγώνες οδήγησης από το 1994.

Η Πένι Ρόμσεϊ συμμετείχε στο πλευρό του πρίγκιπα Φίλιππου σε αγώνες ταχύτητας
Όταν ο δούκας του Εδιμβούργου οδηγούσε γρήγορα αυτοκίνητα, γύρισαν μαζί τη χώρα για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς. Την υποστήριξε όταν ο σύζυγός της Νόρτον, την άφησε το 2010 για ένα φλερτ με τη σχεδιάστρια μόδας Ευγενία Νούταλ. Η Πένι τελικά δέχθηκε πίσω τον Νόρτον, αλλά επέμεινε να μετακομίσει σε έναν αχυρώνα που το είχαν μετατρέψει σε σπίτι, ενώ εκείνη θα έμενε στο σπίτι τους στο Μπρόντλαντ και θα διοικούσε το κτήμα τους στο Χαμπσάιρ.

Πιο πρόσφατα, περνά χρόνο με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Γουντ Φαρμ, στο Σάντριγχαμ, όπου ζει ο πρίγκιπας πλέον, και πιστώνεται ότι τον έπεισε να παραιτηθεί από το δίπλωμα οδήγησης μετά το ατύχημά του το 2019. Παρά τη μεγάλη του ηλικία -γιόρτασε φέτος τα 99 του χρόνια-, η Πένι παραμένει έμπιστή του και μοιράζονται ένα αίσθημα χιούμορ.

Όταν κάποτε η βιογράφος είδε τον πρίγκιπα Φίλιππο και την Πένι να χορεύουν στην πίστα χορού στο Royal Yacht Squadron Ball κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Cowes, κανένας από τους δύο δεν έδινε σημασία στο ποιος τους έβλεπε. Ο Φίλιππος χόρευε με ρυθμό με την πανέμορφη Πένι και είναι αναμφίβολο πως είναι πολύ κοντά του και αποτελεί έναν έμπιστο φίλο και μέντορα.

Μία ακόμη από τις κατακτήσεις του πρίγκιπα Φίλιππου λέγεται πως ήταν και η συγγραφέας Δάφνη ντι Μοριέ
Οι φήμες παραμένουν φήμες χάρη στους υπαλλήλους του, οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν τα σπασμένα
Ο πρίγκιπας Φίλιππος, γενικά, εκτιμούσε τη διακριτική ευχέρεια των φίλων και του προσωπικού του και παρόλο που οι φήμες για σχέσεις έδιναν και έπαιρναν, η πολιτική του ήταν γενικά να τις αγνοεί. Το 1988, μετά από μια ακόμη ιστορία με την Πατ Κίρκγουντ, ο Φίλιππος της έγραψε από το Μπαλμόραλ: «Λυπάμαι πραγματικά που έχεις ενοχληθεί από αυτή την γελοία φήμη. Αν και θα ήθελα πολύ να σταματήσω τόσο αυτή όσο και πολλές άλλες παρόμοιες ιστορίες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Και το 2006, σε ηλικία 85 ετών, είπε στην παρουσιάστρια Τζέρεμι Πάξμαν: «Όσο με αφορά, κάθε φορά που μιλάω σε μια γυναίκα, λένε ότι έχω κοιμηθεί μαζί της – σαν να μην έχει η ίδια άποψη για το θέμα. Λοιπόν, νιώθω πολύ κολακευμένος εάν κάποιο κορίτσι στην ηλικία μου, ενδιαφερθεί για μένα».

Ο κατάλογος των υποψηφίων συνεχίζεται με την όμορφη ηθοποιό Σάλι Αν Χόους, η οποία είναι 9 χρόνια μικρότερη του πρίγκιπα Φίλιππου, και φημολογείται ότι ήταν μία από τις κατακτήσεις του, καθώς και οι συνάδερφοί της, Μέρλ Όμπερον και Άννα Μάσεϊ, ενώ πριν τον γάμο του με την συγγραφέα Δάφνη ντι Μοριέ.

Η παιδική του φίλη και τα εξώγαμα παιδιά της
Μια παιδική του φίλη, ήταν η Έλεν Κορντέτ, και όταν ο Φίλιππος ήταν 17 ετών την συνόδευσε στον πρώτο της γάμο. Μερικά χρόνια αργότερα, μετά το διαζύγιό της, η Έλεν απέκτησε δύο παιδιά εκτός γάμου. Επειδή ο Φίλιππος ήταν νονός στα παιδιά της και βοήθησε με τα σχολικά δίδακτρα του γιου της, φημολογήθηκε πως ήταν ο πατέρας των δύο παιδιών της. Η Έλεν χαρακτήρισε το κουτσομπολιό γελοίο και είπε ότι τα παιδιά της γεννήθηκαν από έναν Γάλλο πιλότο μαχητικών.

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα βρισκόταν στο αποκορύφωμα του μίσους της για τον πρίγκιπα Φίλιππο, λίγο πριν τον θάνατό της, ισχυρίστηκε ότι είχε πολλά εξώγαμα παιδιά και ήταν αποφασισμένη να μάθει ποια ήταν.
Πάντως, ότι κι αν ισχύει, η αλήθεια για την ερωτική ζωή του πρίγκιπα Φίλιππου και τις εξωσυζυγικές της σχέσεις ποτέ δεν θα γίνει γνωστή.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top