ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

H Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Παρακολούθησε τις Εργασίες Κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων και Έναρξης Παραγωγής Νικελίου με Σύγχρονη Τεχνολογία από την Ηellenic Minerals

H Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Παρακολούθησε τις Εργασίες Κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων και Έναρξης Παραγωγής Νικελίου με Σύγχρονη Τεχνολογία από την Ηellenic Minerals

Η εταιρεία υλοποιεί ένα πρωτοποριακό έργο υψηλής τεχνολογίας όχι μόνο για τα επίπεδα της Κύπρου αλλά και της ΕΕ

Τη σύγχρονη μονάδα της Ηellenic Minerals επισκέφθηκε την Παρασκευή, 9 Απριλίου η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου. Η Hellenic Minerals συμπληρώνει τις κατασκευαστικές εργασίες και άρχισε προκαταρκτική παραγωγική δραστηριότητα, εφαρμόζοντας μια υψηλής τεχνολογίας και περιβαλλοντικά φιλική μέθοδο παραγωγής νικελίου, ενός προϊόντος που αποτελεί απαραίτητη πρώτη ύλη για σημαντικές τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η παρασκευή των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κατά την ξενάγηση η ομάδα της Hellenic Minerals ενημέρωσε την Υπουργό για τη μέθοδο της υδρομεταλλουργίας, με την οποία εξάγονται μέταλλα ή καθαρές χημικές ενώσεις μεταλλικών στοιχείων από ορυκτά ή άλλες πρώτες ύλες, με τη χρήση υδατικών διαλυμάτων σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η μονάδα που βρίσκεται στη Σκουριώτισσα είναι πλήρως εξαγωγική, έχει δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της Κύπρου. Η δυναμικότητα της εγκατάστασης είναι 10,000 τόνοι περιεχομένου νικελίου και 200 τόνοι περιεχομένου κοβαλτίου ετησίως με το τελικό προϊόν της Hellenic Minerals, το εξαϋδρικό θειικό νικέλιο, να προορίζεται για παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ανέφερε πως «η στροφή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πράσινων καινοτόμων προϊόντων σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον με το λιγότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα, θα δώσει μία νέα δυναμική στην οικονομία μας και νέες ευκαιρίες στις κυπριακές επιχειρήσεις για να γίνουν πιο ανθεκτικές και ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο». Όπως τόνισε η Hellenic Minerals αποτελεί απτό παράδειγμα βιομηχανίας που αναπτύσσεται στον αναδυόμενο τομέα της πράσινης επιχειρηματικότητας, με ταυτόχρονη επένδυση στην έρευνα, την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία, και δημιουργώντας θέσεις εργασίας για πτυχιούχους νέους.

Ο Γενικός Διευθυντής της Hellenic Minerals κ. Κωνσταντίνος Ξυδάς, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψή της, ανέφερε: «Πραγματοποιούμε ένα έργο που είναι αποτέλεσμα συστηματικής και υψηλών απαιτήσεων έρευνας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η χώρα μας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τους πόρους της και τις ικανότητες των ανθρώπων της, δημιουργεί ένα τόσο χρήσιμο και καινοτόμο προϊόν».


Στο τέλος της επίσκεψής της η κα Πηλείδου πραγματοποίησε συμβολική δεντροφύτευση στους χώρους όπου προηγουμένως διεξάγονταν μεταλλευτικές εργασίες στη Σκουριώτισσα. H δεντροφύτευση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος που εφαρμόζει η εταιρεία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top