ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι γίνεται να με τα «δώρα» χαλαρώσεων του Πάσχα – «Καμπανάκι» για τα 622 κρούσματα

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι γίνεται να με τα «δώρα» χαλαρώσεων του Πάσχα – «Καμπανάκι» για τα 622 κρούσματα

Tα πάντα κρέμονται από το πως θα εξαρτηθεί η επιδημιολογική εικόνα μέχρι το Πάσχα για να δούμε σε τι χαλαρώσεις μπορούμε να προχωρήσουμε, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, τονίζοντας την ίδια ώρα πως είναι «καμπανάκι» τα 622 κρούσματα της Πέμπτης.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, σημείωσε πως σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση στα νοσηλευτήρια, τότε πιθανόν να μην προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις για τους εορτασμούς της Ανάστασης, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι σίγουρο.

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, νοούμενου ότι όλα πάνε κατ' ευχή, εξετάζονται κάποια «δώρα», χαλαρώσεων για το Πάσχα, όπως για παράδειγμα να γίνουν διαφοροποιήσεις στην ώρα του «κέρφιου», ή ακόμα και εντελώς κατάργηση όπως επίσης και επιπλέον SMS. 

«Θεωρώ πως το χειρότερο σενάριο για το Πάσχα είναι να παραμείνουμε με τα υφιστάμενα μέτρα, καθώς μοιάζει δύσκολο να πάμε σε αυστηροποίηση. Στόχος όλων μας είναι να περιοριστούμε για ακόμα λίγο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο.», δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης.

Τώρα σε ό,τι αφορά την έξαρση που επικρατεί σε Λευκωσία και Λάρνακα, ο κύριος Καραγιάννης είπε πως οφείλεται στη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους, ενώ για την πτώση που έδειξε η Λεμεσός τις τελευταίες μέρες, ανέφερε πως επειδή πολλά άτομα έχουν νοσήσει είναι λογικό να προχωρούν σε ανοσία.

Υπενθυμίζουμε ότι δυο ακόμη άνθρωποι, που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, έχασαν τη ζωή τους, ενώ επιβεβαιώθηκαν 622 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας. Το ποσοστό θετικότητας φθάνει στο 1,31%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top