ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αποφάσισε το Βέλγιο

Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αποφάσισε το Βέλγιο

Τη σταδιακή χαλάρωση του λοκντάουν στο Βέλγιο από τη Δευτέρα 19 Απριλίου και το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στις 8 Μαΐου , αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της χώρας (Ομοσπονδία και περιφέρειες), μετά από επτάωρη συνεδρίαση.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής,από τη Δευτέρα 19 Απριλίου ξανανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα, μετά από 3 εβδομάδες που παρέμειναν κλειστά συμπεριλαμβανομένων των διακοπών του Πάσχα. Μόνο οι 4 τελευταίες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν παρουσία τις μισές μέρες τις εβδομάδας, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις θα κάνουν μάθημα με φυσική παρουσία κανονικά 5 ημέρες την εβδομάδα. Η φυσική παρουσία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα είναι 20%. 

Από τις 19 Απριλίου το Βέλγιο επιτρέπει και πάλι τα μη απαραίτητα ταξίδια, τα οποία όμως συνεχίζουν ταυτόχρονα να αποθαρρύνονται έντονα από τις αρχές. Τα ταξίδια προς το Βέλγιο από τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ ή Σένγκεν) απαγορεύονται. Οι ισχύοντες κανόνες για τεστ και καραντίνα παραμένουν.

Στις 26 Απριλίου ξανανοίγουν τα κομμωτήρια και τα επαγγέλματα επαφής. Από τις 26 Απριλίου διευρύνεται ο κύκλος επαφών σε εξωτερικούς χώρους από τέσσερα άτομα σε δέκα.

Στις 8 Μαΐου ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και με υγειονομικό πρωτόκολλο που αναμένεται να προσδιοριστεί και ενδέχεται να αφορά περιορισμένο αριθμό ατόμων στα τραπέζια. Ολικό άνοιγμα της εστίασης δεν αναμένεται πριν τον Ιούνιο και αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ παραμείνει σταθερά κάτω από τους 500.

Αν επιτευχθεί ο στόχος να εμβολιαστεί το 80% των ατόμων άνω των 65 ετών, ως τις 8 Μαΐου, θα διευρυνθούν και οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες στα αθλητικά κέντρα θα λειτουργούν για 25 άτομα το πολύ για τους άνω των 18 ετών, καθώς και σε εσωτερικούς χώρους για τους κάτω των 12 ετών. Επίσης, θα επιτρέπονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους έως και 50 άτομα.

Αναμένεται προσαρμογή των ωραρίων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top