ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεν πάνε πουθένα SMS και κέρφιου - Παγωμάρα και ανησυχία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεν πάνε πουθένα SMS και κέρφιου - Παγωμάρα και ανησυχία

Παγωμάρα και ανησυχία επικρατούν στις τάξεις επιστημονικής/συμβουλευτικής ομάδας και Υπουργείου Υγείας μετά τις τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις στο νησί μας.

Ο συνεχιζόμενος υψηλός αριθμός ημερήσιων περιστατικών, η αυξημένη διασπορά και θετικότητα καθώς και τα αρνητικά ρεκόρ νοσηλευόμενων που δημιουργούν αφόρητη πίεση στο σύστημα υγείας φέρνουν το... πισωγύρισμα όλο και πιο κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδού τα μέτρα για το Πάσχα: Αυτές τις μέρες αλλάζει το «κέρφιου» - Πόσοι θα κάτσουμε στο Πασχαλινό τραπέζι

Οι προσπάθειες για να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατό γίνονται όλο και πιο συντονισμένες με την ιχνηλάτηση -που αποτελούσε ένα από τα πιο δυνατά όπλα- να αδυνατεί -είτε λόγω όγκου εργασίας, είτε λόγω ‘απόκρυψης‘ επαφών- να διεκπεραιώσει το έργο της με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται εγκαίρως άτομα θετικά στον ιό.

Τα βλέμματα στρέφονται σε σχολεία και εργασιακούς χώρους με τις προαναγγελθείσες Πασχαλινές χαλαρώσεις να απομακρύνονται όλο και περισσότερο.

Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν γίνεται καν λόγος για αύξηση ή κατάργηση των μηνυμάτων στο 8998 αφού κάτι τέτοιο ενδεχομένως να φέρει περισσότερη επιβάρυνση στην επιδημιολογική εικόνα.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την απαγόρευση κυκλοφορίας -που εδώ και λίγο καιρό έχει μετατεθεί στις 23:00- αφού όπως έχει υπερτονιστεί και στο παρελθόν φέρεται να έχει αποφέρει καρπούς. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν τα δύο αυτά περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν και τον Μάιο.

Εώς ότου υπάρξει σταθεροποίηση -και εν συνεχεία κάθοδος- της επιδημιολογικής καμπύλης, το πλάνο εμβολιασμού συνεχιστεί απρόσκοπτα και τα νοσηλευτήρια ‘ανακουφιστούν’ δεν υπάρχει πρόθεση για να δοθούν νέες οδηγίες για αποκλιμάκωση των μέτρων αφού η γραμμή μεταξύ σοβαρής επιβάρυνσης και πισωγυρίσματος είναι ιδιαίτερα λεπτή.

Όσον αφορά τις Πασχαλινές διακοπές, ίσως να δοθούν για πολύ συγκεκριμένες ημέρες κάποιες χαλαρώσεις με σκοπό την επανένωση οικογενειών και φίλων αφού η μεγάλη αυτή γιορτή του Χριστιανισμού αποτελεί κομβικό σημείο. Η Κυβέρνηση έδειξε την πρόθεση να κάνει το ‘άνοιγμα’ δίνοντας στους πιστούς την ευκαιρία για ευρύ εκκλησιασμό αλλά και συναθροίσεις όμως με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει αυτή η ευχέρεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top