Στη Γερμανία οι πράσινοι ανακοινώνουν τον υποψήφιο καγκελάριο ενόψει εκλογών

Στη Γερμανία οι πράσινοι ανακοινώνουν τον υποψήφιο καγκελάριο ενόψει εκλογών

Τον πρώτο υποψήφιο καγκελάριο στην ιστορία τους θα ανακοινώσουν σήμερα οι Πράσινοι, ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.


Η επιλογή αναμένεται να γίνει από το προεδρείο του κόμματος μεταξύ των δύο αρχηγών, της Αναλένας Μπέρμποκ και του Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Οι Πράσινοι μέχρι τώρα δεν έδιναν χρίσμα σε υποψήφιο καγκελάριο. Των προεκλογικών εκστρατειών ηγούνταν συνήθως οι δύο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ωστόσο, οι εντυπωσιακές επιδόσεις τους στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία δύο χρόνια καθιστούν πλέον αναγκαία την επιλογή του στελέχους που θα ηγηθεί ενδεχόμενης κυβέρνησης με επικεφαλής το κόμμα των Πρασίνων.

Η πιθανότητα να σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός π.χ. από τους Πράσινους, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και την Αριστερά δεν φαντάζει πλέον τόσο απίθανη προοπτική. Οι δύο συμπρόεδροι έχουν εκφράσει την βούλησή τους να αναλάβουν το χρίσμα, με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις να φέρνουν τον κ. Χάμπεκ λίγο ψηλότερα στις προτιμήσεις των πολιτών από την κυρία Μπέρμποκ.

Στο τελευταίο "Πολιτικό Βαρόμετρο" του ZDF, το 29% θεωρεί τον Ρόμπερτ Χάμπεκ καταλληλότερο για την καγκελαρία, ενώ το 24% προτιμά την Αναλένα Μπέρμποκ.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο την επίδοση του κόμματος, το 42% εκτιμά ότι θα είναι καλύτερη με υποψήφιο καγκελάριο τον πρώτο, ενώ το 29% δίνει την εμπιστοσύνη του στη δεύτερη.

Οι υποστηρικτές του κόμματος εμφανίζονται διχασμένοι, με το 44% να πιστεύει ότι οι Πράσινοι θα έχουν καλύτερη τύχη με την συμπρόεδρο Μπέρμποκ και το 43% να προτιμά τον κ. Χάμπεκ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Έχει χιλιάδες στόχους και πολεμικά σχέδια για 3 έως 6 εβδομάδες το Ισραήλ

Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Έχει χιλιάδες στόχους και πολεμικά σχέδια για 3 έως 6 εβδομάδες το Ισραήλ

Με χιλιάδες προκαθορισμένους στόχους και πολεμικά σχέδια διάρκειας από τρεις έως έξι εβδομάδες εμφανίζεται να είναι προετοιμασμένο το Ισραήλ, την ώρα που βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon και Lockheed Martin F-35 Lightning II πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο, ενισχύοντας την παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE