ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Κόκκινο» στις χαλαρώσεις του Πάσχα – Τι να περιμένουμε από νέα μέτρα

«Κόκκινο» στις χαλαρώσεις του Πάσχα – Τι να περιμένουμε από νέα μέτρα

«Κόκκινο», φαίνεται πως βάζουν επιδημιολόγοι και Υπουργείο Υγείας, για τις χαλαρώσεις που αναμέναμε να τεθούν τις μέρες του Πάσχα.

Χθες (18/04), πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας για αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Στη σύσκεψη παρακάθησαν οι Υπουργοί Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας καθώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Η επικράτηση του στελέχους του Ηνωμένου Βασιλείου και στη χώρα μας, επηρεάζει όλες τις ηλικίες και συνδέεται με τη σοβαρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στην κοινότητα και στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας επικίνδυνα τις δομές του συστήματος υγείας.

Όπως προαναφέραμε, από τις πρώτες πρώιμες συζητήσεις πάντως γίνεται λόγος για στοχευμένη αυστηροποίηση των μέτρων με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι τα σχολεία, οι εργασιακοί χώροι αλλά και η εστίαση.

Ήδη για τα σχολεία υπάρχει η σκέψη να παραμείνουν κλειστά ακόμη και μετά το πέρας των πασχαλινών διακοπών ενώ δεν αποκλείεται με τα σημερινά δεδομένα να γίνει το κλείσιμο τους νωρίτερα, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι τρία άτομα έχασαν την Κυριακή τη ζωή τους από τη νόσο COVID-19, ενώ διαγνώστηκαν 852 νέα περιστατικά κορωνοϊού (ποσοστό θετικότητας: 1,44%) . Συνολικά 271 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 67 σε σοβαρή κατάσταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top