ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εβδομάδα των Παθών και στο βάθος... lockdown - Τα σενάρια στο τραπέζι του Υπουργικού

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εβδομάδα των Παθών και στο βάθος... lockdown - Τα σενάρια στο τραπέζι του Υπουργικού

Με την επιδημιολογική κατάσταση να παρουσιάζεται έκρυθμη και τα αρνητικά ρεκόρ ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών, νοσηλευόμενων και βαθμού θετικότητας να διαδέχονται το ένα το άλλο συνέρχεται σήμερα Πέμπτη (22/4) το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παρά τις αρχικές εξαγγελίες που έκαναν λόγο για συνέχιση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων μέχρι και την 15η Μαίου, η έκδηλη ανησυχία μεταξύ επιστημονικής ομάδας και Υπουργείου Υγείας δεν αποκλείεται να φέρει νέα αυστηροποίηση των μέτρων ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η Μεγάλη Εβδομάδα μοιάζει με Εβδομάδα των Παθών και στα μάτια των ειδικών επιστημόνων αφού η κάκιστη εικόνα του νησιού μας -ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες- αποφέρει ασύμμετρες πιέσεις στα νοσηλευτήρια με τον Υπουργό Υγείας να προειδοποιεί για το χειρότερο σενάριο με εκκλήσεις επί εκκλήσεων.

Είναι φανερή μεν η πρόθεση να μην παρθούν πιο σκληρά μέτρα λόγω των εορτών αφού από τη μία η ψυχολογική κόπωση των πολιτών και από την άλλη η τεράστια εορτή της Ορθοδοξίας θα έπρεπε να λειτουργήσουν σαν ‘σκαλοπάτι’ για την επαναφορά στην κανονικότητα όμως κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί.

Πέραν λοιπόν του σεναρίου που αφορά απλά παράταση των υφιστάμενων μέτρων, στο τραπέζι τέθηκαν τα πρωτόκολλα που αφορούν τον εκκλησιασμό (εκτενές ρεπορτάζ), τις πασχαλινές συναθροίσεις (παραμένει ο αριθμός στα 4 άτομα πλην Κυριακής του Πάσχα) ενώ το βλέμμα στρέφεται στα σχολεία όπου θα παραμείνουν κλειστά ίσως και για περίοδο τριών εβδομάδων.

Διά στόματος Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, λέχθηκε χθες πως το lockdown παραμένει στο τραπέζι θέλοντας να ταρακουνήσει μεν το κοινό που αδυνατεί να τηρήσει τα περιοριστικά μέτρα και αφετέρου να θυμίσει πως αυτή είναι η εσχάτη λύση στο απευκταίο σενάριο που γεμίσουν ΜΑΦ και ΜΕΘ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 και οι αποφάσεις που αφορούν τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται ν’ανακοινωθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του.


ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Γυμναστήριο μόνο με αρνητικό rapid test - Όλες οι πληροφορίες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top