ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ - Παλαιστίνη: Ακόμη μια νύχτα έντασης στην Ιερουσαλήμ με συγκρούσεις

Ισραήλ - Παλαιστίνη: Ακόμη μια νύχτα έντασης στην Ιερουσαλήμ με συγκρούσεις

Νέες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ, διαδηλώσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ: Η ένταση κλιμακώθηκε εκ νέου χθες μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων μετά τις πιο βίαιες μετά από χρόνια συγκρούσεις που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στην Ιερή Πόλη.

Η ατμόσφαιρα στην Ιερουσαλήμ χθες για δεύτερη συνεχή νύχτα ήταν τεταμένη, με συμπλοκές να σημειώνονται μετά τα μεσάνυχτα μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στα περίχωρα της Παλιάς Πόλης, μία μέρα μετά τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία ενός ακροδεξιού εβραϊκού κινήματος.

Στις συγκρούσεις της νύχτας της Πέμπτης, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για τουλάχιστον 105 τραυματίες, εκ των οποίων περίπου 20 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ η αστυνομία πρόσθεσε ότι καταμέτρησε 20 τραυματίες στις τάξεις της και συνέλαβε 44 ανθρώπους στη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών.

Οι τελευταίες εκτεταμένες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ χρονολογούνται τον Αύγουστο του 2019, όταν πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στην Παλιά Πόλη δύο θρησκευτικές εορτές –η μουσουλμανική Ιντ αλ-αντχά και η εβραϊκή Τισσά Μπεάβ. Οι συγκρούσεις μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και των Παλαιστινίων άφησαν τότε περίπου 60 τραυματίες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top