ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρους: Το ατιμώρητο έγκλημα της γενοκτονίας των Αρμενίων κατακρεουργεί την ηθική υπόσταση του κόσμου

Θεοχάρους: Το ατιμώρητο έγκλημα της γενοκτονίας των Αρμενίων κατακρεουργεί την ηθική υπόσταση του κόσμου

H βαρβαρότητα και η φρίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων γεμίζει αποτροπιασμό το γεγονός ότι ένα και πλέον αιώνα μετά, η Τουρκία διαστρεβλώνει τα γεγονότα και συνεχίζει την πολιτική της άρνησης και την απόκρυψη της Γενοκτονίας, αναφέρει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους σε δήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας, προσθέτοντας ότι όσο αυτό το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, τόσο κατακρεουργεί την ηθική υπόσταση του σύγχρονου κόσμου.

 
Η κ. Θεοχάρους παρατηρεί ότι η Τουρκία συνεχίζει ατιμώρητη τις ίδιες πρακτικές στην Κύπρο και στο Αρτσάχ, στην Μεσόγειο και στον Καύκασο, διατυπώνοντας τη θέση ότι τα εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και άλλων Χριστιανικών λαών στην περιοχή μας δεν μπορεί να διαγράφονται από την καταγεγραμμένη ιστορία.
 
Συνεχίζοντας προσθέτει ότι οι Αρμένιοι και οι Έλληνες κράτησαν άσβεστες τις μνήμες οι οποίες μέσα από το πέρασμα του χρόνου και μέσα από μαρτυρίες έχουν γίνει ιστορικό υλικό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
 
Διευκρινίζει επίσης ότι ο δικός μας πολιτισμός, το ήθος και αρχές μας, δεν επιζητούν εκδίκηση, αλλά θέλουμε Ειρήνη, που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Δικαιοσύνη και Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την απολογία της Τουρκίας και την Απελευθέρωση της Κύπρου και του Αρτσάχ.
 
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης τιμώντας και μνημονεύοντας τα θύματα της Γενοκτονίας, "σαν πρόκα πρέπει να καρφώνεται η κάθε λέξη" που εκστομίζουμε, σαν πέλεκυς και σαν τσεκούρι πρέπει να μαστιγώνουν τον αέρα οι φράσεις για να χαρακώνονται οι συνειδήσεις και να εγείρονται, για να σημαίνει συναγερμό στις ψυχές των ανθρώπων η πολιτική παράκρουση που επιδιώκει την συνθηκολόγηση και την παραγραφή του εγκλήματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top