Μήνυση κατά της AstraΖeneca κατέθεσε η Ε.Ε.

Μήνυση κατά της AstraΖeneca κατέθεσε η Ε.Ε.

Μήνυση κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων, που ορίζονται βάσει συμβολαίου, κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιλογή της νομικής οδού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της AstraZeneca  έγινε  επειδή  η εταιρεία σεβάστηκε το συμβόλαιό της για την παράδοση εμβολίων κατά της COVID-19 και διότι δεν είχε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να εξασφαλίσει τις παραδόσεις βάσει προγράμματος.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.