ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ακυρώνονται όλοι οι γάμοι μέσα στο Μάιο - Ανησυχία μεταξύ των μελλόνυμφων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ακυρώνονται όλοι οι γάμοι μέσα στο Μάιο - Ανησυχία μεταξύ των μελλόνυμφων

Η σημαντική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του νησιού καθώς και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστους ούτε τους διοργανωτές εκδηλώσεων (γάμων/βαπτίσεων).

Όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί το 'άνοιγμα' των εκδηλώσεων θα εκκινούσε στις 17 Μαίου και θα συνεχιζόταν κλιμακωτά παίρνοντας σάρκα και οστά σε τέσσερεις διαφορετικές φάσεις όμως η επιβαρυμένη εικόνα της Κύπρου -ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες- φέρνει ανακατατάξεις στη διεξαγωγή. 

Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις των μελλόνυμφων παρατηρείται σωρεία ακυρώσεων -σχεδόν- όλων των γαμήλιων δεξιώσεων που ήταν προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Μάιο, ενώ στάση αναμονής τηρείται όσον αφορά τη διεξαγωγή βαπτίσεων αφού αφορούν σαφώς μικρότερο αριθμό ατόμων. 

Το ζήτημα που προκύπτει -πέραν της έντονης και συνάμα λογικής ανησυχίας των ζευγαριών ως προς την επιδημιολογική εικόνα ακόμη και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων- αφορά το ντόμινο εξελίξεων που θα προκύψουν από τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. 

Όπως απορρέει από κύκλους της ΠΑΣΥΕΠΕΚ, η μη ύπαρξη ή διαφοροποίηση των φάσεων καθώς και των περιορισμών που αναμένεται να ισχύσουν -και θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιδημιολογική εικόνα του νησιού- αλλά και η καθυστέρηση στη δημοσιοποίησή τους δημιουργεί ανασφάλεια ενώ ταυτόχρονα δε δίνει τη δυνατότητα σε διοργανωτές και ζευγάρια να θέσουν χρονοδιαγράμματα και να προχωρήσουν σε σωστό προγραμματισμό. 

Νεότερα σε ότι αφορά τις τελέσεις εκδηλώσεων αναμένεται να προκύψουν με το πέρας της επόμενης εβδομάδας αν και με τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο Μάιος πρέπει να θεωρείται ουσιαστικά 'χαμένος'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top