ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Πηγαίνουμε στη Γενεύη σε πλήρη ομοφωνία με την τουρκική κυβέρνηση

Τατάρ: Πηγαίνουμε στη Γενεύη σε πλήρη ομοφωνία με την τουρκική κυβέρνηση

Σε πλήρη ομοφωνία με την τουρκική κυβέρνηση πηγαίνουν αύριο στη Γενεύη μαζί με την αντιπροσωπεία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με απευθείας πτήση από την Άγκυρα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ έπειτα από τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.


Δήλωσε και πάλι ότι στηρίζουν λύση δύο κρατών, ενώ αναφερόμενος σε δημοσίευμα της βρετανικής Sunday Express υποστήριξε ότι το όραμά τους για δύο κράτη άρχισε να το καταλαβαίνει η διεθνής κοινότητα και πως σήμερα η Βρετανία έδειξε ενδιαφέρον σε αυτή την πολιτική τους.

Συγκεκριμένα, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι είχαν συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην οποία συμμετείχε και ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μαζί με τον Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι κατά την οποία αξιολόγησαν το Κυπριακό σε όλες τους τις διαστάσεις.

“Ανέφερα ότι οι ενέργειες του Προέδρου Ερντογάν έφεραν αποτέλεσμα, πλέον η Κύπρος μπήκε σε μια νέα εποχή, έχει εξαφανιστεί η διαδικασία συμφωνίας στη βάση ομοσπονδίας επειδή είχαν γίνει και με το παραπάνω προσπάθειες και δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα επειδή το καθεστώς της ε/κ πλευράς έχει αναγνωριστεί και οι Ε/κ δεν είχαν πρόθεση να διαμοιραστούν ούτε τις αρμοδιότητες ούτε τον πλούτο με την τ/κ πλευρά”, είπε ο Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι επομένως αυτή τη στιγμή ο ίδιος και η Τουρκία στηρίζουν “δύο ίσα κυρίαρχα κράτη το ένα δίπλα στο άλλο τα οποία να συνεργάζονται επειδή εάν θα υπάρξει συμφωνία πρέπει οι συνομιλίες να γίνουν μεταξύ κρατών”.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι αύριο νωρίς θα μεταβούν με απευθείας πτήση από την Άγκυρα στη Γενεύη μαζί με την αντιπροσωπεία του Τούρκου ΥΠΕΞ και μετά το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουν εντατικές συνομιλίες. “Πηγαίνουμε στη Γενεύη σε πλήρη ομοφωνία και συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση”, δήλωσε υποστηρίζοντας ότι “ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχει δει τις πραγματικότητες στο νησί, καθώς αν κοιτάξει κανείς στην Κύπρο άλλωστε, ντε φάκτο υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη”. Ανέφερε ότι “δεν υπάρχει νόημα να χάσουμε άλλα 50 χρόνια να διαπραγματευόμαστε στο τραπέζι”. 

Πρόσθεσε ότι σήμερα άκουσαν από τον Τούρκο Πρόεδρο ότι η Τουρκία είναι δίπλα τους και επομένως πάει στη Γενεύη αισθανόμενος ενισχυμένος αλλά και ήσυχος, λέγοντας ότι αυτή η πολιτική δεν διαμορφώθηκε μέσα σε μια μέρα αλλά εδώ και χρόνια. “Αυτό το όραμα μας των δύο κρατών άρχισε να το καταλαβαίνει και η διεθνής κοινότητα. Σήμερα η Βρετανία έδειξε ενδιαφέρον σε αυτή την πολιτική μας. Περιμένουμε να δούμε όλοι τι πολιτική τελικά θα ακολουθήσουν”, είπε ο Τ/κ ηγέτης. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top