ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Το «Hope For Children' εφιστά την προσοχή των γονιών για παιγνίδια διαδικτύου

ΚΥΠΡΟΣ: Το «Hope For Children' εφιστά την προσοχή των γονιών για παιγνίδια διαδικτύου

Τη σημαντικότητα "της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο διαδίκτυο», σημειώνει το «Hope For Children - CRC Policy Center» αναφερόμενο στα παιχνίδια, που εντοπίζονται στο διαδίκτυο, όπως αυτό με την ονομασία "Jonathan Galindo", αλλά και στην ανησυχία, που έχει προκληθεί στους γονείς, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.


Σε ανακοίνωσή του το «Hope For Children - CRC Policy Center» αναφέρει ότι «η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί μια σύγχρονη πρόκληση και συνεπώς πρώτιστος στόχος όλων των αρμόδιων φορέων οφείλει να είναι η προώθηση της». 
 
Προσθέτει ότι «η εμπεριστατωμένη και έγκαιρη ενημέρωση των γονέων συνεπάγεται πιθανόν την αποτελεσματικότερη προσέγγιση τέτοιων φαινομένων και γενικά ο ρόλος των γονέων κρίνεται ως πολύ σημαντικός και απαραίτητος στην άμεση διαχείριση των κινδύνων που προκύπτουν».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «προτείνεται λοιπόν, οι γονείς να θέτουν όρια όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου τόσο χρονικά όσο και ως προς το περιεχόμενο, ενώ είναι σημαντικό όπως τα όρια συμφωνηθούν με τα ίδια τα παιδιά, ακούγοντας ενεργητικά και τις δικές τους εισηγήσεις».
 
Καταλήγοντας το «Hope For Children» αναφέρει ότι «μέσω της 24ωρης Γραμμής Βοήθειας του, 1466, τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά μπορούν να καλέσουν και να λάβουν καθοδήγηση και στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παιδιά και έφηβοι μπορούν να αποταθούν στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης 116111, η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ, και παρέχει άμεσα και δωρεάν ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top